Ostrvo Lefkada, zajedno sa Krfom, Kefalonijom i Itakom, pripada grupi jonskih ostrva. Sa kontinentalnim delom Grčke Lefkada je povezana pokretnim mostom što ga čini jedinim ostrvom u Jonskom moru do koga se može doći kopnenim putem. Ukupna površina ostvrva je preko 300 km2. Živopisno ostrvo prepuno je prelepih plaža i malih mirnih uvala do kojih se može doći brodićima. Lefkada u doslovnom prevodu znači “Belo ostrvo“, a zapravo je jedno od najzelenijih. Na zapadnoj strani obale nižu se plaže koje su godinama proglašavane za najbolje ne samo u Evropi, već na celom svetu kao što su Porto Katsiki, Egremni ili Katisma.

 

TERMIN PUTOVANJA: 28.04.2023 – 02.05.2023

CENA PO OSOBI : 120 E

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom
  • Troškove organizacije I vođstva puta
  • Pratioca grupe
  • 3 noci u hotelu Kapital Lux 3*- smeštaj u ½ , 1/3, ¼ sobama (svaka jedinica ima sopstvenu kuhinju I kupatilo)

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove
  • Putne troškove
  • Fakultativne izlete

 

Fakultativni izleti:

  • Busom obilazak plaža 5 €
  • Krstarenje brodom I ručak na brodu – 30€
  • Grčko veče u taverni: 25-30€

 

Program je rađen na bazi 50 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava parvo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

 

Cenovnik br.1 od 15.03.2023

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Miki & Miki Travel OTP BR.31/22

PRVI DAN: 28.04.2023 – Polazak u večernjim satima sa unapred dogovorenog mesta. Noćna vožnja preko Makedonije I Grčke. Sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti I pauza.

DRUGI DAN: 29.04.2023 – Dolazak na Lefkadu (Nidri), smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti I kupanje na lokalnoj plaži u Nidriju. Noćenje.

TRECI DAN: 30.04.2023 – Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno celodnevni izlet busom obilazak plaža(Agios Nikitas, Milos, Maximos, Katizma …) povratak u Nidri. Uveče fakultativno organizovano grčko veče u obližnoj taverni u Nidriju (uračunata hrana I dva pića). Noćenje.

ČETVRTI DAN: 01.05.2023 – Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno jednodnevno krstarenje brodom, obilazak (plaže Porto Katziki, Egrimi, ostrvo Kefalonija, Itaka ….) Ručak na brodu uračunat u cenu. Povratak u Nidri u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

PETI DAN: 02.05.2023 – Povratak za Srbiju I poseta Meteorima, ovi manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama-stubovima I smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj posle Svete gore. Meteori su na spisku kulture baštine UNESCO. Planiran povratak je u kasnim večernjim satima.