Solun [Thessaloníki), drugi je po veličini i značaju grad u Grčkoj posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. Solun je osnovao kralj Kasandar 316. godine p. n. e..[2] Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi Kasandra i polusestri Aleksandra Velikog.

Najvažnije gradske znamenitosti su:

Gradski Arheološki muzej se smatra za jedan od najboljih u Evropi. Nalazi se u blizini poznatog Belog Tornja i na suprotnoj strani od gradskog vatrogasnog doma.
Arheološko nalazište antičke grčke pijace u blizini jednog od gradskih autobuskih terminala, na Dikasterion trgu.
Bela kula , najpoznatiji simbol grada, je originalno izgrađena kao deo gradskih zidina. Ona se nalazi na šetalištu pored mora, južno od arheološkog muzeja.
Gornji grad (grč.: Ano Poli) sa sačuvanim drvenim kućama iz Osmanskog razdoblja i ostacima gradskih zidina iz vizantijskog razdoblja.
Aristotelov trg je najvažniji gradski trg.
Crkva Sv. Dimitrija je najpoznatija crkva u gradu, a ovaj svetac je zaštitnik grada.
OTE toranj je u središtu gradskog EKSPO centra.
Gradsko morsko šetalište  duž Nikis avenije.

Jednodnevni izlet u Solun. Ovaj izlet zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno-istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje, druženje i kupovinu.

TERMIN PUTOVANjA:

27.04.2024.

25.05.2024.

                                                     

Cena po osobi: 3500

 

U cenu je uračunato:
Prevoz turističkim autobusom ili minibusem
Razgledanje grada sa pratiocem grupe
Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
Troškove organizacije i realizacije putovanja

 

U cenu nije uračunato:
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi putnika

 

Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Obaveštenje:  za izlet nije obezbedjena zaštita u pogledu garancije putovanja.

NAPOMENA: Ovaj program ujedno predstavlja i predugovorno obaveštenje
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja “Miki & Miki Travel” D.O.O. Niš
Licenca OTP KATEGORIJE A br. 31/2022 od 22.03.2022.god.

PUTOVANJE BR 7 i 8

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak:
23:45 – Sastanak grupe na parkingu kod Dis u Nišu.
00:00- Polazak za Solun. Noćna vožnja do Soluna sa usputnim pauzama. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, nastavak puta ka Solunu.

Izlet:
Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Odlazak do srpskog vojničkog groblja Zejtilnik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu.
Panoramsko razgledanje grada, odlazak do Crkve Svetog Dimitrija, prolazak pored Bele Kule, jedna od najpoznatijih simbola grada, dolazak do Aristotelovog Trga.
Slobodno vreme za obilazak samog centra uz mogucnost fakultativnog odlaska do fabrike kože.
Zatim odlazak do šoping centra One Salonica Outlet.

Povratak:
Dolazak u Nis posle ponoći.
(Kraj programa.)