Atina-Najstariji savremeni grad na svetu, kolevka demokratije, filozofije i Olimpijskih igara, bezbroj antičkih tvorevina i umetničkih dela, mesto gde se bogata istorija susreće sa modernom Atinom, velikim, kosmopolitskim gradom, uzbudljivog noćnog života, dobrog šopinga i slasne mediteranske kuhinje. Ljubazni Grci, koji će vas uvek dočekati sa osmehom na licu i čašicom uza ili mastike u rukama samo su još jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovu prelepu prestonicu.

 

30.04.2024. – 05.05.2024. – Atina Prvi Maj
6 dana 3 noćenja autobusom

 

PRVI MAJ – CENA PO OSOBI: 159€

 

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina).

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program.
– Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
– Panoramsko razgledanje po programu
– Usluge vodiča i pratioca grupe
– Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
– Individualne troškove putnika
– Boravišnu taksu u hotelu (hotel 4* 1.5eur po sobi po noći, hotel 3* 0.5eur po sobi po noći)
– Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 60eur
– Doplata za 1/1 sobu hotel 4* 75eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):
– Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Nafplio i Mikenu – odrasli 55€ / deca do 12.god 40€
– Luka Pirej i Egina – 40€ / deca do 12.god 30€
– Sunion – 25€
– Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča sa slušalicama) – odrasli 35€ / deca do 12.god 25€

VAŽNE NAPOMENE:
NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

Cena je data u evrima ali je plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS na dan uplate.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FALCON TRAVEL
LICENCA OTP 88/23 KATEGORIJA A

Skinite PDF

PROGRAM PUTOVANJA - BUS PREVOZ:

1.dan - Niš
Atina Prvi Maj 2024 - Sastanak putnika na Lukoil pumpi kod marketa Tempa u 19:40 h, polazak u 20:00 h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan - ATINA - AKROPOLJ
(Atina Prvi Maj) - Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke.

Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, pokojoj je grad dobio ime. Obilazak lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki. Noćenje.

3.dan - ATINA - PELOPONEZ - EPIDAURUS - MIKENA - NAFPLIO - ATINA
(Atina Prvi Maj) - Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Krenućemo preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije.

Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Nastavaljamo ka Nafpliu, gradiću koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza.

Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalaze značajne zgrade kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija).

Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća, Vojni muzej… U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Zaštitini znak Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e.

U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi ( Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Slobodno vreme. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima, vreme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

4.dan - ATINA - PIREJ - EGINA
(Atina Prvi Maj) - Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine - poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama.

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

5.dan - ATINA - SUNION
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog popodnevnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion.

Poseta Posejdonovom hramu. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.

6. dan - Niš
Dolazak u Niš u prepodnevnim časovima.

Skinite PDF