Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalna dešavanja. Tako je 1914. godine u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat, a sedamdeset godina kasnije, 1984. godine, u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.

TERMIN PUTOVANjA: 01.06.2024.

CENA ARANŽMANA: 3500 din

U cenu je uključeno:
*prevoz autobusima turističke klase sa pratećom opremom,
*usluge  turističkog pratioca
*agencijska pratnja.

U cenu nije uključeno:

*fakultativni izlet do vrela Bosne 10 eura (prevoz,vodič,ulaznica)
*zdravstveno osiguranje (nije obavezno)
*individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

*ulazak u Bosnu i Hercegovinu- 5 eura

Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika.Obaveštenje  za izlet nije obezbedjena zaštita u pogledu garancije putovanja.Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

 

Obaveštenje:  za izlet nije obezbedjena zaštita u pogledu garancije putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA  MIKI & MIKI TRAVEL LICENCA OTP 31/22

PUTOVANJE BR 2

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Niša kod Disa .
Putovanje preko Kraljeva,Čačka i Užica. U prepodnevnim satima dolazak u Drvengrad. Drvengrad je izrađen po zamisli poznatog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja filma Život je čudo. Obilazak Drvengrada.Nastavak puta do Višegrada. Obilazak Višegrada I Andrićgrada. Nakon obilaska nastavak puta do Sarajeva. Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Odlazak do Baščaršije. Razgledanje čuvenog Sebilja-česme sa koje je sebiljdžija napajao putnike namernike .Šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana , najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bursa Bezistana, prekrivene pijace na kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse . Obilazak Gazi Husrefbegove džamije, najstarije, najveće I najlepše džamije u ovom delu Evrope. Odlazak do Ferhadije, glavne pešačke zone u gradu. Razgledanje katoličke crkve Srca Isusovog I srpske Saborne crkve presvete Bogorodice. Put nas dalje vodi do obale Miljacke I mesta gde je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda,što je uzrokovalo početak I svetskog rata. Po završenom razgledanju slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
FAKULTATIVNO: Odlazak na Vrelo Bosne, jedna od najlepših prirodnih celina na Balkanu. Spomenik prirode Vrelo Bosne se nalazi u neposrednoj blizini Ilidže, na periferiji grada Sarajeva. Smešten je u podnožju planine Igman. Predstavlja popularnu turističku destinaciju, I sastoji se od vise manjih ostrva, koji su povezani mostovima.
U kasnim popodnevnim časovima, polazak za Niš

Povratak
Dolazak u Niš posle ponoći. Kraj programa.