11.07.2021.

Niš – Aleksinac – Pojate – Kraljevo – Čačak – Užice – Višegrad – Sarajevo

CENA ARANŽMANA:

Niš : 2800,00 din

Kruševac, Vrnjačka banja i Kraljevo: 2550,00 din

Čačak, Požega i Užice : 2300,00 din

ARANŽMAN OBUHVATA:

Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji,
Razgledanja prema program putovanja,
Troškove organizacije i pratioca grupe.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

Individualne troškove,
vožnja brodićem u Višegradu- 5 eur po osobi.

✨Napomene:

*Program je rađen na bazi min. 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz putovanja je 2 dana pre početka putovanja.

*Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

*Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

*Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

*Vremena (tj. vremenske razlike u odnosu na vreme polaska iz drugih gradova koji su na putu do konačne destinacije) su okvirna i zavise od predviđenih pauza i usputnih stajanja u toku putovanja.

*Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika, realizuje prevoz sa drugom agencijom ili prevoznikom koji ima isti datum i mesto putovanja.

*Marš-ruta prevoza i transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila je isključivo u nadležnosti organizatora putovanja.

*Marš-ruta ne mora biti najkraćim putem – direktno.

PROGRAM PUTOVAJA:

Polazak iz Niša u ponoć sa parking kod T.C. Roda – bivši Mercator, Vizantijski Bulevar br. 1, Niš.

Usputni prihvat putnika i pauze radi odmora grupe. Dolazak u Višegrad u ranim jutarnjim časovima vožnja brodićem i obilazak Andrić grada.

Dolazak u Sarajevo oko podneva i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: šetnja Baščaršijom, istorijskim jezgrom današnjeg Sarajeva, izgrađenom u 15 veku. Nekada, Baščaršija predstavljala je privredni centar grada, danas predstavlja jednu od jedinstvenih tržnica unikatnih rukotvorina. Svojim orijentalnim duhom, netipičnim za prostore Evrope, Baščaršija predstavlja jedinstvenu tačku spajanja raznolikih kultura, prenoseći nam duh čitavog grada. Kažu da je poseban gušt popiti kafu na Baščaršiji iz malih filigranskih fildžana, uživajući u pogledu na vreme koje u ovoj zelenoj orijentalnoj oazi Evrope drugačije teče. Potom, odlazimo i do Sahat kule i bezistana koji je u vreme Otomanskog carstva služio kao glavna trgovačka tačka u gradu. Gazi Husref – Begov Bezistan očuvao je ne samo primere ostataka stare Otomanske arhitekture već i svoju namenu, pa na ovom mestu i danas možete napraviti dobru trgovinu. Gazi Husref-beg bio je jedan od najznačajnih pokretača života otomanskog Sarajeva. Pored Bezistana, osnovao je i medresu, biblioteku, hamam, Morića han, sahat-kulu, Gazi Husref-begovu džamiju. Nezaobilazan deo Baščaršije, svakako je i česma Sebilj, dobro znano mesto okupljanja starih Sarajlija. Nakon obilaska starog dela grada, odlazimo do Latinske ćuprije, mosta na reci Miljacki koji je svoje ime dobila po katoličkim Sarajlijama i koja je u novoj istoriji poznata kao mesto u čijoj se je neposrednoj blizini odigrao čuveni Sarajevski atentat. Šetnju nastavljamo do srpske Saborne crkve posvećene Rođenju Presvete Bogorodice, izgrađene u 19. veku. Slobodno vreme u gradu. Okupljanje grupe u popodnevnim satima i polazak ka Srbiji. Dolazak u Niš oko ponoći. Kraj programa.