Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i saobraćajni centar. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Sarajevo je grad burne istorije, koja je neretko imala uticaja i na globalna dešavanja. Tako je 1914. godine u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, čime je otpočeo Prvi svetski rat, a sedamdeset godina kasnije, 1984. godine, u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre.

CENA ARANŽMANA: 

TERMIN PUTOVANjA:

U cenu je uključeno:
*prevoz autobusima turističke klase sa pratećom opremom,
*usluge  turističkog pratioca
*agencijska pratnja.

U cenu nije uključeno:
*fakultativni izlet do vrela Bosne-700 dinara (prevoz,vodič,ulaznica)
*zdravstveno osiguranje (nije obavezno)
*individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

Uslovi plaćanja: 30% prilikom rezervacije,ostatak 5 dana pre polaska.

 

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 20.U slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja najmanje 3 dana pre polaska ili spajanja grupe sa drugom agencijom.Pauze su planirane na 2-2,5h vožnje,zavisno od uslova na putu.Za ovo putovanje potrebna je nova biometrijska lična karta.
Za maloletna lica koja ne putuju sa roditeljima,potrebna je saglasnost oba roditelja overena kod notara. Ukoliko putuje sa jednim roditeljem,potrebna je saglasnost drugog roditelja.
Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže garanciji putovanja.

NAPOMENA: Ovaj program ujedno predstavlja i predugovorno obaveštenje

Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja “Miki & Miki Travel” D.O.O. Niš
Licenca OTP br. 31/2023  od 22.03.2023.god.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Niša kod Disa . Putovanje preko Kraljeva, Čačka i Užica. Nastavak puta preko Romanije do Sarajeva. Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Odlazak do Baščaršije. Razgledanje čuvenog Sebilja-česme sa koje je sebiljdžija napajao putnike namernike .Šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana , najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bursa Bezistana, prekrivene pijace na kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse . Obilazak Gazi Husrefbegove džamije, najstarije, najveće I najlepše džamije u ovom delu Evrope. Odlazak do Ferhadije, glavne pešačke zone u gradu. Razgledanje katoličke crkve Srca Isusovog I srpske Saborne crkve presvete Bogorodice. Put nas dalje vodi do obale Miljacke I mesta gde je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda,što je uzrokovalo početak I svetskog rata. Po završenom razgledanju slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.
FAKULTATIVNO: Odlazak na Vrelo Bosne. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. U Višegradu obilazak mosta Mehmed paše Sokolovića I Andrićgrada. Kraće slobodno vreme za kafu I odmor. Dolazak posle ponoći.