Krenite s nama na izlet tokom kog ćete posetiti tvrđavu u Baču, doživeti čari Sombora, uživati u misterioznim dunavskim rukavcima u Apatinu.

Bač – Apatin – Sombor

CENA IZLETA :

TERMIN PUTOVANJA:

 

U cenu nije uračunato:

-Individualni troškovi putnika;

– Paket fakultativa 800din:

– Ulaznica za posetu Bačkoj tvrđavi;

– Vožnja brodićem u Apatinu;

– Ulaznica za županiju u Somboru;

– Narodno pozorište u Somboru;

– Gradski muzej u Somboru.

 

U cenu je uračunato:

-Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,

-Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja,

-Troškove organizacije i realizacije putovanja,

-Razgledanje prema programu.

Program putovanja:

Polazak iz Niša je planiran u 5:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.

Put nastavljamo ka Baču, vojvođanske varošice gde ćete posetiti Bačku tvrđavu, najbolje očuvano srednjovekovno utvrđenje na području Vojvodine. Podignuto je na nekadašnjem ostrvu između reke Mostonge i jednog od njenih rukavaca. Inače, prvi tragovi o ovoj drevnoj tvrđavi potiču još iz vremena vladavine vizantijskog cara Justinijana I, kada on spominje ovu tvrđavu u svom pismu iz 535. godine.

Put nastavljamo ka Apatinu. Obilazak znamenitostii grada Apatina (Gradska kuća, Crkva Uznesenja Marijinog (18. vek), u kojoj se nalazi kip Crne bogorodice, jedini takav u Srbiji, Trgu Nikole Tesle i gradski park, Apatinska pivara, jedne od najstarijih (1756.) i najvećih pivara u regionu, pravoslavni hram Sabor svetih apostola, Trnovo drvo,…). Nastavljamo do marine, gde ćemo se ukrcati na brod i voziti se rukavcem Dunava. Vožnja brodom traje 30min.

Nastavljamo put ka Somboru, gradu bogate kulturne baštine, čuvaru stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela. Nadaleko je poznat i po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. U Somboru ima toliko stabala, da se može pokriti autoput od Sombora do Beograda. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

Provešćemo vas šarmantnim centrom grada gde ćete uživati u razgledanju najznačajnijih znamenitosti: Crkve presvetog Trojstva; Županije- najveće staro zdanje u ovom gradu, koja čuva najveće ulje na platnu u Evropi – sliku “Bitka kod Sente”, izgrađene daleke 1808. godine, u kojoj se danas nalazi sedište Uprave grada, čuveni sunčani sat- koji će vas posebno oduševiti- original se čuva u Gradskom muzeju koji ćemo obići; šetati sokacima kojima je šetao i Laza Kostić, misleći na svoju Lenku. Obićićemo i Narodno pozorište u Somboru, gde će nas ugostiti radnici pozorišta i sprovesti kroz zgradu. Somborsko pozorište važi za jedno od najprestižnijih pozorišta u Srbiji. Prva predstava u zgradi Pozorišta u Somboru održana je 25. novembra 1882. godine. Zdanje je sagrađeno na inicijativu Deoničarskog društva somborskog pozorišta, formiranog 1879. koje su činili građani Sombora. Od tada, Pozorište u Somboru radi kontinuirano. Stalno profesionalno pozorište deluje od 1946. godine, a 1952. prerasta u Narodno pozorište. U poslednje tri decenije, naše Pozorište je bilo jedno od najmobilnijih u našoj zemlji. Narodno pozorište Sombor ima dve scene: Veliku scenu i malu scenu – Studio 99. Gledalište Velike scene ima trista mesta, a gledalište Studia 99 ima devedeset i devet mesta. Pozorište ima četrdeset i osam zaposlenih, a glumački ansambl čini četrnaest glumaca.

Nakon obilaska pozorišta, putnicima će biti na raspolaganju slobodno vreme do 19h za individualne aktivnosti.

Polazak za Niš oko 19h. Dolazak u večernjim časovima.