ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, i jedini koji je bio prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog. Ovaj veličanstveni grad leži na Bosforu, čuvenom moreuzu koji odvaja evropski od azijskog dela Turske, i spaja Crno more sa Mediteranom. Osnovan pod imenom Vizantion, svetsku slavu je stekao kao Konstantinopolj, a postao je jedan od najposećenijih na svetu pod današnjim imenom Istanbul. Ne propustite da upoznate građevine iz svih perioda njegove bogate istorije, na čelu sa velelepnom Aja Sofijom iz 6. veka, koja je preko 1000 godina bila najimpozantnije delo ljudskih ruku. Otkrijte zašto je ovaj grad „drugi Rim“, i zašto je i danas jedan od najvažnijih centara svetske trgovine i politike, ali i raskrsnica puteva, kao i popularna turistička destinacija koja mami lepotom, istorijom, ukusima, mirisima – i naravno tradicionalnim bazarima.

CENOVNIK :

Cene u tabeli su po osobi u evrima.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 50 EUR

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz autobusom na datoj relaciji
 • Smeštaj u izabranom hotelu na bazi 3 nocenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Troškovi organizacije i vođstvo puta

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izleti

 

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS,

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak nedelju dana pred putovanje

 

FAKULTATIVE: (MINIMUM ZA REALIZACIJU 20 PAX)

1. Obilazak Topkapi palate ( bez ulaska u muzej), Aja Sofije, Plave Dzamije i Antičkog hipodroma – 15 E   (SLUŠALICE+  VODIČ NA  SRPSKOM JEZIKU)

2. Poseta Vaseljenskoj Patrijaršiji, Krstarenje Bosforom – 20e

3. Dolmabahče palata – 40 e   (ULAZNICA + SLUŠALICE + LOKALNI VODIČ NA SRPSKOM JEZIKU)

4.  Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu uz muzički program, neograničeno piće – 30e

Tursko veče – večera na brodu uz muzički program, neograniceno pice – 40 e

5. Obilazak Azijskog dela Istanbula – 20 e

 

Opis hotela: Hotel  3* u ponudi ima udoban bar sa bilijarom, besplatan bežični internet i usluge konsijerža. Smešten je u četvrti Laleli, na 150 metara od tramvajske stanice Laleli. Od ove stanice lako se stiže do istorijske oblasti Sultanahmet, gde se nalaze Aja Sofija, Plava džamija i Palata Topkapi. Sobe u hotelu Metro imaju parket i prostor za sedenje. Opremljene su TV-om, mini-frižiderom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica sadrži radni sto. Kupatila u smeštajnim jedinicama nude tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor.

 

NAPOMENE:

* U slučaju nastupanja opravdanih razloga i nemogućnosti smeštaja u odabrani hotel, može doći do zamene ugovorenog smeštaja iste ili veće kategorizacije.

 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE MORAJU IMATI ROK VAŽENJA  MINIMUM 6 MESECI OD DANA ULASKA NA TERITORIJU ZEMLJE U KOJU PUTUJU.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju zvanične promene na monetarnom tržištu, koja utiče na kalkulativne elemente, promeni cenu aranžmana
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti)
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane zaposlenih u agenciji kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koji nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Svaka promena programa putovanja od strane putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora.
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.
 • Za sve fakultative potreban je minimalni broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • Za sve fakultative potreban je minimalni broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi se po redosledu prijave.
 • Predviđen raspored privremenog zaustavljanja na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana 40 osoba u suprotnom poslednji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

 

KOD PREVOZA AUTOBUSOM PUTNIK MOŽE PONETI 1 KOMAD PRTLJAGA PO OSOBI, UKUPNE TEŽINE DO 20 KG. U SLUČAJU PREKORAČENJA UKUPNE TEŽINE, PREVOZNIK ZADRŽAVA PRAVO NAPLATE VIŠKA PRTLJAGA 2 EUR PO KILOGRAMU, U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI, UKOLIKO IMA MESTA ZA DODATNI.

Cena je data u evrima ali je plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po Srednjem kursu NBS na dan uplate.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA  MIKI & MIKI TRAVEL LICENCA OTP 31/22

Skinite PDF

PRVI DAN: NIŠ-ISTANBUL
Polazak iz Niša sa parkinga kod marketa „DIS“. Vožnja turističkim autobusom preko Dimitrovgrada, Sofije,Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora.

DRUGI DAN: ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro : Ataturk Bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Parapalace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u Malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent Ekspresa Kenedijevim Bulevarom oko Istorijskog poluostrva u Evropskom delu Istanbula gde se nalazi Topkapi palata, Aja Sofija, Plava Džamija, Antički Hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov stub … Smestaj u hotel . Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program.

• U popodnevnim casovima polazak iz hotela do Sultanahmeta – Pešačka tura. Obilazak znamenitosti sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku:
Topkapi palate – sedište Osmanske imperije (bez ulaska u Muzej), Aja Sofije- nekada najveće crkve sveta, razgledanje Plave Džamije (Sultan Ahmetove Dzamije) I Antičkog Hipodroma – Nekadašnjeg sedišta Vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije ili povratak u hotel. Noćenje

TREĆI DAN: ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program.

• U dogovoreno vreme polazak iz hotela do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska, odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom ovog krstarenja vide se znamenitosti kao što su : Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš , Ortokoj Kvart, Rumeli Hisar – Čuvena Vizantijska Tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata ..

• Fakulativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Individualni Povratak u hotel. Noćenje.

ČETVRTI DAN : ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni program. Nocenje.

• Fakultativni odlazak do Azijskog dela Istanbula: Obilazak Čamlidža Džamije- slobodno vreme u dzamiji za slikanje sa vidikovca odakle se prostire pogled na Azijski I Evropski deo Istanbula. Odlazak do Kadikoja- preko Uskudara, sa usputnom pauzom pored Devojačke kule za fotografisanje. Slobodno vreme u Kadikoju – centru Azijskog dela. Povratak u centar grada u dogovoreno vreme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

• FAKULTATIVNI ODLAZAK NA TURSKO VEČE - VEČERA NA BRODU KOJI KRSTARI BOSFOROM

• FAKULTATIVNI ODLAZAK NA TURSKO VEČE - VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU „GAR“

PETI DAN: ISTANBUL - NIŠ
Doručak.
Slobodan dan za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u dogovoreno vreme. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

ŠESTI DAN: NIŠ
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

Skinite PDF