Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim.
Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima.

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velikaterasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep Veliki park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

 Program putovanja:

Polazak iz Niša u ranim jutarnjim časovima sa dogovorenog mesta. Vožnja sa usputnom pauzom radi odmora do Subotice.
Prva stanica na našem proputovanju kroz sever Vojvodine, biće Subotica, gde ćemo provesti narednih 3 sata. Obilazak i razgledanje Subotice: Gradska kuća– najlepša građevina Subotice, Korzo – glavno gradsko šetalište, poslovni i kulturni centar grada, Palata Rajhl, Vojnića Palata, Plava Fontana, Sinagoga– zaštićen spomenik kulture. Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada.
Nastavak puta do Palića. Izvanredni objekti sa početka 20. veka – Vodotoranj, Velika terasa, Ženski strand i Muzički paviljon, prelep  park, prepoznatljivo jezero, kao i mir i tišina čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.Slobodno vreme.
Polazak za Niš je planiran u ranim večernjim časovima. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA:

Cena aranžmana obuhvata:

• Organizovan prevoz turističkim autobusom
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja
• Razgledanje prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:

• Individualne troškove putnika

Program je rađen na bazi od minimum 30 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.