Dvorci Vojvodine 26.09.2021.
CENA IZLETA 1 300,00 dinara

DVORCI VOJVODINE – NOVI SAD
Novi Sad je najveći grad Autonomne Pokrajine Vojvodine na severu Republike Srbije, kao i sedište pokrajinskih organa vlasti i administrativni centar Južnobačkog okruga. Grad se nalazi na granici Bačke i Srema, na obalama Dunava i Malog bačkog kanala, u Panonskoj ravnici i na severnim obroncima Fruške gore.
Osnovan 1694. godine, Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog čega je dobio ime „Srpska Atina“. Danas je Novi Sad veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad i školski centar, kulturni, naučni, zdravstveni, politički i administrativni centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, grad domaćin mnogih međunarodnih i domaćih privrednih, kulturnih, naučnih i sportskih manifestacija, kao i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

CENA ARANŽMANA:2600 din

Cena aranžmana obuhvata:
• Organizovan prevoz turističkim autobusom
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja
• Razgledanje prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Individualne troškove putnika
• Fakultative: Ulaznicezadvorce – KaštelEčka200 rsd, dvorac Fantast 180 rsd, fakultativniobilazakSremskihKarlovaca – 600 rsd (minimum 20 prijavljenihputnika)

Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

 

 

PROGRAM PUTOVAJA:

Polazak iz Niša u ranim jutarnjim časovima sa parkinga tržnog centra Roda. Vožnja sa usputnom pauzom radi odmora do Ečke kod Zrenjanina.Obilazak Kaštela Ečke izgrađenom u XIX veku u tzv. engleskom stilu, odstrane bogate jermenske porodice Lazar. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krijebrojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnojljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednikFranc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas jehotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira. Nakon obilaska Kaštelanastavljamo put ka Bečeju i dvorcu Fantast. Podigao ga je poslednjiburžuj ove porodice Bogdan Dunđerski Onje bio veliki ljubitelj konja, priča se da ih je imao preko 1400, od kojih jenajpoznatiji bio Fantast koji je 1932. godine na beogradskom hipodromu pobedio u sve tri trke i osvojio sve titule.Kada je uginuo Bogdan Dunđerski ga je sahranio na svom imanju, da bi pozavršetku gradnje dvorac dobio Fantastovo ime. Pored dvorca obićićemo kapelu iergelu konja. Nastavljamo put ka Novom Sadu. Slobodno vreme ya obilazakgrada i individualne aktivnosti. Fakultativno razgledanje Sremskih Karlovaca:Prve srpske gimnazije, Bogoslovije, Vladičanskog dvora, Saborne crkve Sv.Nikole, česme 4 lava. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima. Vožnja sausputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.