TERMIN PUTOVANjA: 

DVORCI VOJVODINE – NOVI SAD
Novi Sad je najveći grad Autonomne Pokrajine Vojvodine na severu Republike Srbije, kao i sedište pokrajinskih organa vlasti i administrativni centar Južnobačkog okruga. Grad se nalazi na granici Bačke i Srema, na obalama Dunava i Malog bačkog kanala, u Panonskoj ravnici i na severnim obroncima Fruške gore.
Osnovan 1694. godine, Novi Sad je dugo vremena bio centar srpske kulture, zbog čega je dobio ime „Srpska Atina“. Danas je Novi Sad veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad i školski centar, kulturni, naučni, zdravstveni, politički i administrativni centar Autonomne Pokrajine Vojvodine, grad domaćin mnogih međunarodnih i domaćih privrednih, kulturnih, naučnih i sportskih manifestacija, kao i grad muzeja, galerija, biblioteka i pozorišta.

CENA ARANŽMANA:

Cena aranžmana obuhvata:
• Organizovan prevoz turističkim autobusom
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja
• Razgledanje prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Individualne troškove putnika
• Fakultative: Ulaznice za dvorce – Kaštel Ečka 300 rsd, dvorac Fantast 300 rsd, fakultativni obilazak Sremskih Karlovaca – 800 rsd (minimum 20 prijavljenih putnika)

Program je rađen na bazi od minimum 20 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

 

ORGANIZATOR PUTOVANjA MIKI & MIKI TRAVEL  LICENCA BR.31/22.

 

 

PROGRAM PUTOVAJA:

08.10.2022. - Polazak iz Niša u ranim jutarnjim časovima sa parkinga kod Disa. Vožnja sa usputnom pauzom radi odmora do Ečke kod Zrenjanina. Obilazak Kaštela Ečke izgrađenom u XIX veku u tzv. engleskom stilu, odstrane bogate jermenske porodice Lazar. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Nakon obilaska Kaštela nastavljamo put ka Bečeju i dvorcu Fantast. Podigao ga je poslednji buržuj ove porodice Bogdan Dunđerski. On je bio veliki ljubitelj konja, priča se da ih je imao preko 1400, od kojih je najpoznatiji bio Fantast koji je 1932. godine na beogradskom hipodromu pobedio u sve tri trke i osvojio sve titule.Kada je uginuo Bogdan Dunđerski ga je sahranio na svom imanju, da bi po završetku gradnje dvorac dobio Fantastovo ime. Pored dvorca obići ćemo kapelu i ergelu konja.
Nastavljamo put ka Novom Sadu. Slobodno vreme za obilazak grada i individualne aktivnosti. Fakultativno razgledanje Sremskih Karlovaca: Prve srpske gimnazije, Bogoslovije, Vladičanskog dvora, Saborne crkve Sv.Nikole, česme 4 lava. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.