Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci. Meandri nisu jedini adut Uvca, u ovom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Beloglavog Supa, možete videti tokom krstarenja meandrima Uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

CENA ARANŽMANA: 

 

Cena aranžmana obuhvata:
• Organizovan prevoz turističkim autobusom
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja
• Razgledanje prema programu

Cena aranžmana ne obuhvata:
• Individualne troškove putnika
• Fakultative: Vožnja brodićem po meandrima Uvca – 1.500 din (okvirno trajanje vožnje oko 1,5h);vožnja kombijem do vidikovca Molitva- 750 din; ručak u prirodi- 600 din (porcija ćevapa, kajmak, salata i pogača).

Program je rađen na bazi od minimum 30 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

MIKI & MIKI TRAVEL OTP 31/2022

 

PROGRAM PUTOVAJA:

Polazak iz Niša je planiran u 05:00h sa parking kod Disa, Niš.
Putovanje do kanjona Uvac – srpskog Kolorada! Dolazak u kamp rendžera oko 12h, na ulaz u prirodni rezervat kanjona reke Uvac – Markovaravan (Krstač).
Fakultativno: Vožnja brodićem po meandrima u trajanju od oko 1,5h. Tokom vožnje u dužini od 13 km, posetioci će imati priliku da vide: stariviseći most, Tubića pećinu, stari viseći most, Devojačku stenu, meandre reke Uvac- stanište beloglavih Supova…
Fakultativno: Transfer kombijem do vidikovca Molitva. Po dolasku na vidikovac sledi odmor uz uživanje u pogledu na Uvac i letove beloglavig supova.Povratak u rendžerski kamp. Slobodno vreme za fakultativni ručak u nekom od restorana u okviru kampa.Nakon ručka, krećemo ka Nišu. Napravićemo kratku pauzu u Ivanjici, gradu koji se nalazi u kotlini, u podnožju obronaka Golije i Javora naobroncima reke Moravice. Već godinama Ivanjica važi za vazdušnu banju, a planina Golija na čijim se obroncima nalazi proglašena je za rezervat bio sfere. Zahvaljujući besprekorno očuvanom prirodnom ambijentu, sa blagotvornim lekovitim i okrepljujućim karakteristikama i zdravstvenim uslovima, kao i bogatom kulturnom nasleđu i raznovrsnim mogućnostima za sportove, Ivanjica, Golija i okolina svakako predstavljaju jedan od najlepših područja Srbije i odličnu destinacija za kvalitetan odmor, rekreaciju i putovanje.
Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.