Višegrad-Trebinje-Mostar-Sarajevo

Hotel IN 3*
23.10.- 26.10.2020.   i    10.11.-14.11.2020.

Aranžman obuhvata:
– prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
– 2 polupansiona u hotelu 3* u Trebinju
– razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča
(Trebinje, Sarajevo)
– troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
– Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (plaćaju se na licu mesta)
– Međunarodno zdravstveno osiguranje,
– Individualne troškove
-Fakultativni izlet do Mostara(10eur po osobi)
-Fakultativni izlet Vrelo Bosne(5 eur po osobi)

Doplata za 1/1 sobu 50%
Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge.

*Za realizaciju transfera iz Kruševca,Kraljeva ,Čačka potrebno je minimum 4 putnika.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
Uslovi i način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po kursu Narodne Banke Srbije.
– 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
– 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 danapred polazak na putovanje.Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Grand Holiday OTP LICENCA 373/2020.
Ovlašćeni subagent T.A MIKI &MIKI TRAVEL TEL 018/521-329

1.dan 25.09.20 -Niš-Višegrad-Trebinje
Polazak iz Niša oko ponoći sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Višegrad. Pauza u Višegradu za obilazak starog mosta, čuvene ''Ćuprije na Drini'' i spomenika Ivi Andriću, šetnja do Andrić grada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca pauza za slikanje, kafu, kupovinu suvenira.
Nastavak putovanja za Trebinje (vožnja od oko 4 sata sa pauzom na Tjentištu). Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora krećemo u razgledanje Trebinja sa vodičem - Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima...."Trg Pesnika" gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon razgledanja povratak u hotel. Večera. Noćenje.
2.dan -26.09.2020-Trebinje-Mostar-Trebinje
Doručak. Nakon doručka, ulazimo u autobus i u 9h idemo do izletišta Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad I nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilaska manastira nastavljamo za Mostar.
Posle oko 2 sata vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za ručak i šoping. Povratak u Trebinje.Večera.Slobodno veče.Noćenje.
3. dan-27.09.2020- Trebinje-Sarajevo
Posle doručka nastavak putovanja ka Sarajevu.Dolazak u Sarajevo ,panoramsko razgledanje grada I šetnja najužim gradskim jezgrom:mostovi na Miljacki,Gradska Većnica ,Inat kuća,Careva Dzamija,Latinski most,pravoslavna crkva,latolička katedrala,Baščaršija(šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove dzamije,Kazandžuluk ulica do trga Sebilj).Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti(Fakultativni izlet-Vrelo Bosne).Nakon posete Sarajevu polazak za Srbiju je predviđen u 20h.
4.dan-28.09.2020-Sarajevo-Niš.
Dolazak u ranim jutarnjim satima.