TREBINjE-MOSTAR-SARAJEVO

07.04.-11.04.2023

 

Sarajevo je glavni grad BiH i njen najveći urbani, kulturni,ekonomski i saobraćajni centar. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne.

Mostar je grad koji je smešten na obalama reke Neretve usred Hercegovine. Po broju stanovnika ovo je najveće naseljeno mesto u Hercegovini. Poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16.veku koji je srušen tokom rata 1993 zbog taktičkih razloga, da bi nakon rata bio izgrađen ponovo.

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i BiH. Smešteno je ispod planine Leotar na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće ponornice reke Trebišnjice, koja portiče kroz grad. Za Trebinje se kaže da je „Grad Sunca i platana“.

CENA ARAŽMANA: 99 E

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-Prevoz autobusom turištičke klase (TV, klima)
-1  Noćenje sa doručkom u Trebinju , hotel 4*
– 1 Noćenje sa doručkom u Mostaru, hotel 4*
– Razledanje gradova u pratnji  vodiča
– Troškove organizacije I vođstva puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Fakultativni odlazak do Dubrovnika – 15 E
    -Međunarodno zdravstveno osiguranje- nije obavezno
    -Individualne troškove

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 15 eura po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANjA:

  • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
  • -30% prilikom rezerevacije, ostatak 7 dana pre polaska.

NAPOMENA:

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Program je rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče. Pauze su planirane na 2-2.5h vožnje, zavisno od uslova na putu.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU ARANŽMANA 20 OSOBA U SUPROTNOM POSLEDNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRE DATUMA POLASKA.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA

MIKI & MIKI TRAVEL , LICENCA BR. 31/22.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN - 
Polazak iz Niša oko ponoci sa parkinga kod Disa . Vožnja preko Kruševca, Čačka I Višegrada sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti. U ranim jutarnjim satima obilazak Višegrada. Zajednička šetnja centralnim gradskim jezgrom uz priče o ljudima i putevima,o mestima i događajima. O jednom mostu, jednom piscu, jednom Diplomati.... Zajednički odlazak do Andrićgrada. Nakon toga nastavak putovanja za Trebinje.

2.DAN - 
Po dolasku odlazak do Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojoj je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučić. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI veka. Zatim odlazak do manastira Tvrdoš (ovaj manastir je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike, obilazak manastirskih podruma vina kao i degustacija vina...) Silazak u grad i obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima. Trg Pesnika, gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. U parku Jovana Dučića se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti i šetnju gradom. Noćenje.

3. DAN - Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za Trebinje ili fakultativni odlazak do Dubrovnika. Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Mostar. Po dolasku u Mostar smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN - Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558 godine, a po predanjima čuveni Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i obilazak grada. U popodnevnim časovima polazak za Sarajevo. Slobodno vreme u Baščaršiji. U večernjim časovima polazak za Niš.

5. DAN - Dolazak u Niš u jutarnjim časovima.