TREBINjE-DUBROVNIK- MOSTAR-SARAJEVO

28.04.2023 – 03.05.2023

 

Sarajevo je glavni grad BiH i njen najveći urbani, kulturni,ekonomski i saobraćajni centar. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne.

Mostar je grad koji je smešten na obalama reke Neretve usred Hercegovine. Po broju stanovnika ovo je najveće naseljeno mesto u Hercegovini. Poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16.veku koji je srušen tokom rata 1993 zbog taktičkih razloga, da bi nakon rata bio izgrađen ponovo.

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i BiH. Smešteno je ispod planine Leotar na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće ponornice reke Trebišnjice, koja portiče kroz grad. Za Trebinje se kaže da je „Grad Sunca i platana“.

CENA ARAŽMANA: 129E

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz autobusom/minibusom turištičke klase (TV, klima)
  • Noćenje sa doručkom u Trebinju, smeštaj u 1 / 2 I 1/3 sobama sa kupatilom, lokacija
  • Dva noćenja sa doručkom u Mostaru. Smeštaj u ½  I  ½ +1 sobama sa kupatilom
  • Razledanje gradova u pratnji stručnog vodiča
  • Troškove organizacije I vođstva put

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje- nije obavezno
  • Individualne troškove
  • Fakultativni obilazak vrela Bune- 7 eura
  • Fakultativni obilazak vrela Bosne- 7 eura
  • Fakultativni obilazak Dubrovnika 15 eura

 

 USLOVI  I  NAČINI PLAĆANjA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

-30%  prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.

 

 

Program je rađen na bazi 50 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava parvo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Cenovnik br.1 od 19.01.2023.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Miki & Miki Travel OTP BR.31/22

 1.DAN                                                                                                                              

28.04.2023 . Niš-Kruševac-Kraljevo-Trebinje

Polazak iz Niša oko 23h.  Vožnja preko Kruševca, Čačka I Višegrada sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti. U ranim jutarnjim satima obilazak Višegrada. Zajednička šetnja centralnim gradskim jezgrom uz priče o ljudima i putevima,o mestima i događajima. O jednom mostu, jednom piscu, jednom Diplomati.... Zajednički odlazak do Andrićgrada. Nakon toga nastavak putovanja za Trebinje.

2.DAN

29.04.2023. Trebinje

Po dolasku u Trebinje odlazak do izletišta Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona I mauzolej pesnika Jovana Dučić. Sa ovog vidikovca sa pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku, Trebišnjicu i stari kameni  Arslanagića most iz XVI veka. Zatim odlazak do manastira Tvrdoš (Manastir Tvrdoš posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike, obilazak manastirksih podruma vina kao i degustacija vina).. Silazak u grad I obilazak najznačajnihjih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima. “Trg Pesnika”, gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavaljaju simbol garda. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.DAN

30.04.2023. Trebinje-Dubrovnik- Mostar

Doručak. Nakon doručka  slobodno vreme u Trebinju ili  fakultativni odlazak do Dubrovnika. Obilazak grada sa lokalnim vodičem: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo... Nakon obilaska grada, slobodno vreme za individualnu šetnju.  U popodnevnim časovima polazak za Mostar.  Po dolasku u Mostar  smeštanje u hotel.  Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN

01.05.2023  Mostar-Sarajevo- Niš

Doručak. Nakon doručka odlazak do grada  I obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kelebija, Kula Hercegguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija- jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558 godina I po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagređan stari most most Kujundziluk- stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama I suvenirima. Fakultativni obilazak vrela Bune. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

5.DAN                                                                                                                              

02.05.2023 Sarajevo.

Doručak. Nakon doručka, polazak za Sarajevo. Fakultativni obilazak vrela Bosne. Slobodno vreme u Baščaršiji. Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sedište Sarajevskog kantona, Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada se nalazi izvorište reke Bosne. Oko grada su olimpisjek planine Jahorina, Bjelašnića, Igman, Tresekavica I Trebević. Sarajevo je kroz istoriju bilo sedište mnogih različitih religija I etničkih grupa. Grad je bogat muzejima. Sarajevo je grad brojnih bosanskih pesnika I mislilaca. Nobelovac Ivo Andrić je deo svog života proveo u Sarajevu. Planiran polazak za Niš oko 18h.

6. DAN

03.05.2023

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.