od 24. Aprila do 26. Aprila 2021.

Sarajevo – Višegrad – Mostar

✨ Cena aranžmana po osobi:  49 eura

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake godine je grad, na reci Miljacki, domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letnji kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo, olimpijski grad, još nazivaju i evropskim Jerusalimom. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu, duh zapada i istoka. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, da lagano ispijete kafu i uživate u sarajevskim ćevapima.

✓ Cena aranžmana obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom , na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
• smeštaj, u hotelu WALTER , 1 noćenje sa doručkom (doručak-švedski sto) https://walterhotel.com/
• smeštaj u 1/2 i ½+1 1/3+1 klasičnim sobama, (svaka soba sadrži: kupatilo-tuš/wc, telefon i TV),
• turistički pratilac tokom putovanja,
• agencijske usluge.

X Cena aranžmana NE obuhvata:
• boravišna taksa 2,5 marke (oko 1.50 e),
• individualni troškovi,
• putno osiguranje.

– Fakultative:

1. fakultativni izlet do Mostara– 15 eur,
2. fakultativni izlet do vrela Bosne- 5 eur.

Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika.

Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

Ostale napomene:
• doplata za 1/1 sobu – 10 eur,
• U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Način plaćanja:
o Prilikom rezervacije 20e a ostatak do polaska.

Smeštaj: Walter (https://walterhotel.com/)

Apartman Hotela Walter je luksuzno opremljen i moderno dizajniran. Apartman posjeduje odvojenu, prostranu spavaću sobu sa bračnim krevetom, te dnevnu sobu sa udobnim nameštajem.🔸U sklopu hotela Walter gostima su na raspolaganju: besplatni WiFi, dodatne usluge kao što su spa i wellness centar, a la carte restoran u kojem se poslužuju jela tradicionalne bosanske kuhinje kao i alkoholna te bezalkoholna pića.🔸 Sobe imaju sve potrebno kako biste ostali povezani s ostatkom svieta ili se jednostavno opustili i zaboravili da taj svet uopše postoji. Sve sobe i apartmani su klimatizovani, imaju mini bar, LCD TV sa kablovskim i satelitskim programima. Kupatila su opremljena sa tuš kabinama, fenom i svom potrebnom kozmetikom.

Program je rađen na bazi od min. 15 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

PROGRAM PUTOVAJA:

1. DAN: 24. April 2021./ NIš – Višegrad – Sarajevo – Vrelo Bosne
Sastanak putnika u ranim jutarnjim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Na putu do Sarajeva obilazi se Višegrad i Andrićgrad, čiji je idejni tvorac naš poznati režiser Emir Kusturica, obilazak čuvenog mosta na Drini, setnja do Andrićgrada, kratka šetnja kroz kompleks ,slobodno vreme za kolače, kafu i kupovinu suvenira. Nakon obilaska Višegrada nastavak puta prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Obilazak grada uz pratnju lokalnog vodica: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj)… Nakon obilaska mogucnost fakultativnog odlaska do Vrela Bosne. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN: 25. April 2021./ Sarajevo – Mostar – Niš
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti – fakultativno odlazak u Mostar. Obilazak grada (stari most, kriva ćuprija, kujundžiluk-stara čaršija, tursko kupatilo…) Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo i nastavak putovanja ka Srbiji.

3. DAN: 26. April 2021./ Niš
Dolazak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.