Uskoro

CENA ARANZMANA PO OSOBI: 85e
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

Salzburg je 4ti po veličini grad u Austriji, smesten u sredisnjem delu drzave. Poznat po starom jezgru u baroku koji je jedan od najočuvanijih u Evropi. Zbog toga je i gradsko jezgro uvrsteno na listu kulturne baštine Uneska. Poznat je i kao grad klasicne muzike najvise zahvaljujuci tome sto se tu rodio Volfgan Amadeus Mocart.

• Prevoz autobusima turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
• Smeštaj u hotelu sa 3* u Salcburgu na bazi noćenja sa doručkom ( dvokrevetne i trokrevetne sobe, doplata za jednokrevetnu sobu, kontinentalni doručak – švedski sto)
• Organizacija i realizacija programa putovanja
• Obilazak Halštata sa vodičem/pratiocem grupe
• Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom čitavog putovanja
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put) ***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice***
• Boravišnu taksu (koja se placa na licu mesta na recepciji hotela)
• Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja
• Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
• Doplata za 1/1 sobu 50%
• Fakutaltivne izlete
• Obliazak Salcburga sa lokalnim vodičem 5e
Moguci nacin placanja: evro se obracunava po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
2. 40% prilikom rezervacije, a ostatak na tri jednake rate čekovima građana ili administrativnom zabranom
NAPOMENE:
• Sadržaj obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika) (minimalni broj putnika za fakultativne izlete je 30).
• Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre polaska na put.
Program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slucaju nedovoljnog prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pocetak putovanja.

Program putovanja

1. DAN
Polazak
Polazak iz Niša u dogovoreno vreme (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2. DAN
Dolazka u Halštat u prepodnevnim časovima
Dolazka u Halštat u prepodnevnim časovima. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Obilazak mesta koje je jedno od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašce s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture… Slobodno vreme. Polazak za Salcburg i odlazak do izabranog hotela. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualni večernji obilazak grada. Noćenje.
3. DAN
Obilazak Salcburga u pratnji vodiča
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Salcburga u pratnji vodiča: Pešačka tura kroz Mocartovo rodno mesto i jednog od najlepših gradova srednje Evrope: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu… Slobodno vreme za potpuni užitak u gradu sa razglednica, kaficu i čaj, fotkanje, šetnju… U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika.

4. DAN
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima
Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.