Prag –Bratislava- Karlove vari – Drezden  – krstarenje Vltavom

 

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite.U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela.Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

TERMIN PUTOVANjA :

CENA ARANŽMANA: 

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji
 • razgledanje Bratislave u pratnji vodica-pratioca grupe
 • razgledanje Praga u pratnji vodica
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom/ švedski sto,
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualne troškove
 • -boravisna taksa (placanje u hotelu na recepciji)

 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Krstarenje Vltavom 25 evra
 • Karlove Vari  30 evra
 • Drezden 30 evra

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • 40 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja.

 

NAPOMENA:

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče. Pauze su planirane na 2-2.5h vožnje, zavisno od uslova na putu.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA

MIKI & MIKI TRAVEL , LICENCA BR. 31/22.

            

Program putovanja:

1.DAN: 10.04.2023 – NIŠ

Polazak iz Niša sa unapred dogovorenog mesta I vremena. Noćna vožnja kroz Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN : 11.04.2023 – BRATISLAVA-PRAG

Dolazak u Bratislavu u ranim jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Ovaj grad leži na obali reke Dunav i maksimalno koristi prirodne lepote koje su joj pružene. Dvorac Bratislave ponosno dominira nad gradom i njegovo je glavno obeležje. Sa njega se pruža sjajan pogled na Dunav i trenutno se koristi kao Slovački narodni muzej. Još jedan dvorac krasi ovaj mistični grad – dvorac Devin, koji se nalazi na mestu spajanja reke Morava i Dunav. Ovo je mesto gde zvanično započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko evropskih država. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, smestaj u hotel u poslepodnevnim satima. Nakon kraceg odmora mogucnost odlaska do grada sa pratiocem grupe, lokalnim prevozom, nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. . Nocenje.

3.DAN: 12.04.2023 - PRAG

Dorucak. Razgledanje grada sa vodičem. Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Nocenje.

4.DAN: 13.04.2023 - DREZDEN (fakultativno)-PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Ovo je grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama. Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji ili soping u jednom od trznih centara. Povratak u Prag. Noćenje.

5.DAN: 14.04.2023 - KARLOVE VARI (fakultativno)- PRAG

Doručak. Napustanje hotela I pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), crkve Sv.Marije Magdalene i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora. Povratak u Prag. Polazak za Srbiju.

6.DAN: 15.04.2023 - NIŠ

Dolazak u Niš na mesto polaska u jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.