Sremski Karlovci – Petrovaradin – Novi sad – Palić – Subotica – Kelebija – Vinarija Zvonka Bogdana – Fashion Park Outlet Inđija

4 dana / 2 noći
31. Decembar 2020. – 2. Januar 2021.

Palić je idealan za šetnju, jer je čistog vazduha u izobilju. Jezero je i pogodno za one koji vole jedriličarstvo i pecanje. Takođe, cveće je jedan od aduta da gostima bude prijatno. Ipak, okolina Palića se ne može zamisliti bez salaša. Onih nadaleko poznatih i u pesmama opevanim. čuvenih salaša na severu Bačke.

✓ U cenu je uračunato:
• Prevoz turističkim mini-busom na navedenoj relaciji;
• 2 noćenja sa doručkom / 2 polupansiona (doručak i večera) u “Vila Elizabet”;
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja;
• Troškove organizacije i realizacije putovanja;
• Razgledanje prema program.

 

X U cenu nije uračunato:
• Individualni troškovi putnika;
• Paket fakultativa- 800 din, koji obuhvata sledeće:
1. palata Ferenca Rajhla;
2. ulaznica u Sinagogu;
3. Vinarija Zvonka Bogdana- samo obilazak kompleksa.
4. Odlazak do Ergele Kelebije.

 

✨ Ostale napomene:

– Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursku NBS, na dan uplate;

– – Deca do 12 godina ako koriste krevet plaćaju istu cenu, ukoliko dele krevet sa roditeljima ne plaćaju ništa;

– – – Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

 

✨ Napomene u vezi prevoza:

– Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika, realizuje prevoz sa drugom agencijom ili prevoznikom koji ima isti datum i mesto putovanja.

– Marš-ruta prevoza i transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila je isključivo u nadležnosti organizatora putovanja.

– Marš-ruta ne mora biti najkraćim putem – direktno.

– U slučaju manjeg broja od 8 /osam/ putnika, organizuje se transfer do predviđenog mesta polaska. Način prevoza i transfera ne mogu biti predmet naknadnog prigovora ili žalbe.

– Vremena (tj. vremenske razlike u odnosu na vreme polaska iz drugih gradova koji su na putu do konačne destinacije) su okvirna i zavise od predviđenih pauza i usputnih stajanja u toku putovanja.

 

✨ Smeštaj: Vila Elizabet

https://www.vilaelizabet.com/

🔸 Vila se nalazi na samom šetalištu i skoro svi apartmani su okrenuti ka jezeru.

🔸 Vila Elizabet nudi sobe i apartmane, a poseduje i hidromasažni bazen, mesto za sunčanje, terase, igralište za decu, parking i veliko dvorište sa restoranom.

Program je rađen na bazi od minimum 18 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi I slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije.

DAN 1 – 31. Decembar 2020.

Polazak iz Niša je planiran u 6:00h sa parking kod hipermarketa “Tempo”, Bul. 12. Februar, Niš.

Sledi putovanje auto-putem ka Novom Sadu. Usputni obilazak SREMSKIH KARLOVACA. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Branka Radičevića – fantastična arhitektonsko-ambijentalna celina sa raskošnim palatama: Bogoslovski seminar, Bogoslovija Svetog Arsenija – druga po starini u pravoslavnom svetu, Patrijaršijski dvor, Saborna crkva Sv. Nikolaja sa baroknom fasadom i dva zvonika – poseta crkvi uz razgledanje čudesno lepog ikonostasa. Potom sledi obilazak čuvene Karlovačke Gimnazije – najastarija gimnazija kod Srba, Gradske kuće, česme „kod 4 lava“,… Priča o sjajnom karlovačkom vinu i kuglofima uz mogućnost posete lokalnoj prodavnici. Slobodno vreme za kaficu u divnom građanskom kafeu „Bermet“. Nastavak putovanja uz panoramski osvrt na crkvu Snežne Gospe na lokalitetu Vezirac uz prezentovanje jedne sjajne legende.

Sledi odlazak na PETROVARADINSKU TVRĐAVU. Šetnja do gornjeg platoa i upoznavanje sa istorijatom jedne od najmasivnijih vojnih tvrđava u Evropi. Razgledanje čuvene Sat kule i uživanje u panorami koja se pruža sa Terezijanskog platoa. Slobodno vreme uz preporuku da u kafeu probate fantastične krempite. Povratak u autobus, i potom sledi panoramsko razgledanje Podgrađa Petrovaradinske tvrđave – najlepša barokna ambijentalna celina u našoj zemlji.

Prelazak preko Dunava, preko mosta Varadinska duga, i ulazak u NOVI SAD. Panoramsko razgledanje grada: palata Banovina – sedište pokrajinske vlasti, Srpsko narodno pozorište – najstarija teatarska institucija u Srbiji, Uspenska crkva, kuća Mileve Marić Ajnštajn, ulice Dositejeva i Jovana Cvijića uz naravno osvrt na jednog sasvim posebnog čoveka koji ih je opevao, Jevrejska ulica sa znamenitom Sinagogom… Odlazak do centra Novog Sada u obilazak uz laganu šetnju. Trg Slobode – centralni novosadski trg opkoljen reprezentativnim zdanjima, poput divne Gradske kuće, rimokatoličke crkve Ime Marijino, hotel „Vojvodina“, spomenik Svetozaru Miletiću… Potom sledi šetnja glavnom pešačkom zonom grada, Zmaj Jovinom ulicom u čujem dnu se nalazi velelepno zdanje Vladičanskog dvora i spomenik čuvenom pesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju. Posetićemo Sabornu crkvu Sv. Georgija sa veličanstvenim ikonostasom, remek-delo paje Jovanovića. Potom ćemo videti zdanje Matice Srpske – najstarije i najuglednije srpske kulturne institucije. Na kraju ćemo se prošetati divnom Dunavskom ulicom sa lepim građanskim palatama iz 19. veka (Miletićeva kuća, palata Dunđerski,…). Slobodno vreme za uživanje u Dunavskom parku u kojem se svake godine tokom novogodišnjih i božićnih praznika formira tzv. „Čarobna šuma“ sa klizalištem i mali božičnim marketom (pitanje je da li će ove godine toga biti!). Slede preporuke za Vaš ručak, a potom odlazak iz Novog Sada.

Nakon sat vremena vožnje dolazimo na PALIĆ– najvećeg prirodnog jezera u našoj zemlji. Neverovatna arhitektura sa početka 20. Veka krasi obalu jezera – Vodotoranj, Velika terasa, Ženski strand i Muzički paviljon, prelep park, veliki ZOO vrt… Naselje kraj jezera, nekada je imalo više od 200 luksuznih vila, specifične arhitekture secesije, koja i danas daje poseban šarm ovom mestu. Mir i tišina čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje. Smeštaj u odabrani objekat. Slobodno vreme. Uveče, individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE (gde i kako, e to ćemo još videti shodno “situaciji”). Noćenje.

DAN 2 – 1. Januar 2021.

Doručak. Nakon doručka sledi polazak ka SUBOTICI, gde ćemo provesti narednih 3 sata. Krenućemo u pešačko razgledanje starog jezgra grada: palata Ferenca Rajhla –danas Savremena galerija – koju je izgradio najčuveniji subotički arhitekta zahvaljujući kome Subotica i danas izgleda ovako (ulazak u palatu); Korzo- glavno gradsko šetalište; Vojnića palata; trg Slobode; zgrada pozorišta- jednog od najmodernijih pozorišta u Srbiji; Gradska kuća (obilazak sala a najhrabriji mogu se popeti uz toranj odakle se pruža predivan pogled na sam grad); čuvena Plava Fontana; palata Miše Demetera- današnja zgrada Gradskog muzeja (mogućnost obilaska); Subotička Sinagoga- najlepša zgrada i sinagoga u Srbiji i predstavlja zaštićen spomenik kulture (ulazak u Sinagogu) ; Trg Cara Jovana Nenada; Biblioteka; zgrada Subotičke gimnazije, palata Austro-ugarske banke, palata Dušana Stojkovića, zgrada nekadašnje Štedionice… Slobodno vreme za šetnju i individualno razgledanje grada.

Nakon užitka u samom gradskom jezgru Subotice, nastavljamo put ka KELEBIJI. ERGELA KELEBIJA nalazi se u istoimenom mestu. Prilikom posete ergeli, od ljubaznih vodiča čućemo priču o lipicanerima, biti u prilici da vidimo svečanu salu Potkovica i kolekciju od preko 30 fijakera, čeza i saonica. Slobodno vreme možete provesti gledajući prelepe lipicanere koji se igraju na pašnjaku, uživati u vožnji fijakerima po uređenom parku i borovoj šumi sve do Vile Majur koja pripada pomenutom kompeksu Ergela Kelebija.

Nakon slobodnog vremena, povratak na Palić. Slobodno vreme na Paliću. Noćenje.

DAN 3 – 2. Januar 2021.

Doručak. Nakon doručka odjavljivanje iz smeštaja. Putnicima je na raspšolaganju slobodno vreme za uživanje u jutarnjoj kafi uz pogled na Palićko jezero.

U popodnevnim časovima sledi polazak natrag za Niš. Svratićemo do VINARIJE ZVONKA BOGDANA, gde ćemo čuti lepe priče o tamburici i imati priliku da prošetamo vinogradom. U velelepnom barrique podrumu sa jedinstvenim salama za degustacije i u velikom restoranu prepunom detalja koji svedoči o kulturnom bogatstvu Subotice i Palića, uživaćemo u vinima ove vinarije.

U povratku, mogućnost pravljenja pauze i shopinga u FASHION PARK OUTLET INĐIJA. BIG Fashion Outlet Inđija, površine 11.200 m2, je prvi outlet centar ovog tipa u Srbiji. Koncept outleta je sličan outletima u okruženju – pojedinačne radnje u okviru kompleksa koji podseća na pravi mali gradić, slično Parndorf outletu u Austriji. Outlet se i dalje razvija i širi, a za sada je na raspolaganju preko 70 prodavnica sa mnogim poznatim brendovima, sa sniženjima od 30% do 70% – Adidas, Nike, Converse, Reebok, Lacoste, Guess, Navigare, Pal Zileri, Replay, Timberland, Timeout, Tom Tailor, Tommy Hilfiger i mnogi drugi. Dok odmarate od shoppinga, na raspolaganju su vam i raznovrsni restorani, kafići, kao i igralište za vaše najmlađe.

Polazak za Niš. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.