Ohrid je grad u Severnoj Makedoniji na severoistočnoj obali  Ohridskog jezera i središte istoimene opštine. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Ohrid se spominje već u 3 veku p.n.e. Antički se zvao Lihnidos, a jezero Lihnidsko, što znači Belo Jezero.

TERMIN PUTOVANJA:

30.12.- 03.01.2023

CENOVNIK:

 

Hotel

1/2

1/3

1/6

Vila Elbini

109 99 89

Hotel International 4*

159

X

X

Opis vile Elbini : Objekat je udaljen 1 km od centra Ohrida, gde se nalazi ranohrišćanska bazilika. Spomenici svetih Ćirila i Metodija su udaljeni 2 km.  Smeštaj ima sobe sa sistemom grejanja, prostorom za sedenje i zvučno izolovanim prozorima. Kupatila imaju bide  i tuš. Internet je dostupan u sobama .

http://hotelinternational.mk/en_US/ – Hotel se nalazi pod obroncima planina Petrino i Galičica, u blizini čuvenih Biljaninih izvora, na samom izlazu sa velikog Bulevara „Turistički“ koji vodi do najlepših plaža na istočnoj obali Ohridskog jezera. Od lokacije hotela, treba oko 5-10 min do jezera, i oko 15-tak minuta do centra grada.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Organizovan prevoz turističkim autobusom
 • Smeštaj u privatnoj vili Elbini u 1/2, 1/3, 1/6,
 • Smeštaj u hotelu Internacional na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
 • Troškove organizacije i realizacije putovanja
 • Razgledanje Ohrida

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove putnika
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izlet Sv. Naum i Biljanini izvori 10€
 • Vožnja brodićem- 10 eura
 • Postoji mogućnost doplate za svečanu večeru povodom Dočeka Nove godine – 45 e, neograničeno piće.

 

DOPLATE : za polaske iz Prokuplja i Aleksinca : 5 eura

Pirota i Knjaževca – 10 eura

UKOLIKO OSOBA KORISTI SAMO PREVOZ CENA  PO OSOBI JE 40 EUR, POPUST ZA GRUPE

 

NAČIN PLAĆANjA: 

40% prilikom rezervacije,ostatak najkasnije 10 dana  pre  polaska.

 

NAPOMENA:

Program je rađen na bazi od minimum 23 putnika. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

                       Cenovnik br.1 od 09.11.2022.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Miki & Miki travel OTP br. 31/22

Program putovanja

DAN 1.
30.12.2021.Planirani polazak iz Niša u večernjim satima sa parkingu ispred DIS-a, Niš. Vožnja prema Ohridu preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 2 : 31.12.2021. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u vili/hotelu. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10. Veka, odaklče se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv. Jovan Kaneo iz 13. Veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Slobodno vreme. Doček Nove godine. Noćenje.

DAN 3: 01.01.2022. Slobodno vreme za individualni obilazak grada,šoping.Noćenje.

DAN 4 : 02.01.2022. : Oko 10h je predviđen polazak Biljanine izvore i za Sv. Naum. Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900. God. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30ak kim od grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 5: 03.01.2022. Napuštanje smeštaja. Polazak za Skoplje. Slobodno vreme za obilazak grada. U popodnevnim časovima je predvidjen polazak za Niš.