Ohrid je grad u Severnoj Makedoniji, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera i središte istoimene opštine. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Ohrid se spominje već u 3. veku p. n. e. Antički se zvao Lihnidos, a jezero Lihnidsko, što znači Belo Jezero.

 

CENA ARANŽMANA: od  85 eura

 

HOTEL MIZO 4*- 3 Noćenja sa doručkom -109 eura

APARTMANI JOCE- 3  Noćenja bez doručka- 85 eura

Cena aranžmana obuhvata:

  • Organizovan prevoz turističkim autobusom
  • Smeštaj u hotelu ili vili na bazi izabrane usluge
  • Troškove organizacije i realizacije putovanja
  • Razgledanje Ohrida

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove putnika
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Fakultativni izlet Sv. Naum 10€
  • Vožnja brodićem- 7 €
  • Obilazak Vevčana i Struge 15 €

 

Način plaćanja: 40% prilikom rezervacije,ostatak najkasnije 10 dana  pre  polaska.

CENA PREVOZA PO OSOBI JE 40 EUR, UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ 20E.

Program je rađen na bazi od minimum 23 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Cenovnik br.1 od 10.01.2023

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Miki & Miki Travel OTP.31/22

 

PROGRAM PUTOVANJA:
DAN 1.

29.04.23 Planiran polazak za Ohrid u ranim jutarnjim časovima, sa parkinga ispred DIS-a. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel/privatni smeštaj. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10. Veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv. Jovan Kaneo iz 13. Veka)
Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 2.

30.04.2023 Oko 10h je predviđen polazak za Sv. Naum I Biljanine izvore. Na pola puta do manastira sv. Nauma nalazi se muzej na vodi. Ovaj muzej je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Nakon obilaska muzeja odlazak do manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900. God. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel/privatni smeštaj. Noćenje.
DAN 3.

01.05.2023 Odlazak na fakultativni izlet.Voznja prema Vevčanima. Obilazak znamenitosti I slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge I kraće zadržavanje. Povratak do centra Ohrida I slobodno vreme. Odlazak u hotel/privatni smeštaj. Noćenje.

02.05.2023 Napuštanje hotela/ privatnog smeštaja. Polazak za Skoplje. U popodnevnim časovima je predvidjen polazak za Niš.