PAKET ARANŽMAN-PREVOZ I SMEŠTAJ

29.12.- 04.01.2023

4 NOĆENJA/ 7 DANA  AUTOBUSOM

HOTEL „VATAN ASUR 4*“ –

199E PO OSOBI

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 60E

NAČIN PLAĆANJA:

U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, 40 % prilikom rezervacije u ratama čekovima građana.

U CENU JE URAČUNATO:

  • Vanlinijski prevoz autobusom na datoj relaciji – Visokopodni ili dabldeker prosečne udobnosti, audio, video opremljenosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja
  • Smeštaj u hotel sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 sobama
  • Panoramsko razgledanje grada
  • Troškovi organizacije i vođstvo puta

U CENU NIJE URAČUNATO:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje
  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom
  • fakultativni izleti (minimum za realizaciju 20 pax)

FAKULTATIVE:

  1. Obilazak Topkapi palate, Aja Sofije, Plave Džamije i Antičkog Hipodroma (min.20osoba) –  15 EUR  (Transfer+ulaznica za Topkapi palatu+ slušalice+lokalni vodič na srpskom jeziku)

— TOPKAPI PALATA (Čuvena palata Otomanskih sultana od XV-XIX veka koja sadrži blago sultanskih vladara kao što su jedinstvene kolekcije kristala, srebra, kineskog porcelana.)

— AJA SOFIJA (Jedan od najpoznatijih hramova u svetu, Vizantijska Crkva iz VI veka pretvorena u Džamiju. Danas je najposećeniji muzej (Džamija) u Turskoj i deo svetske kulturne baštine pod zaštitom Unesco-A, 2020 godine je opet pretvorena u džamiju)

— PLAVA DŽAMIJA ILI SULTANAHMETOVA DŽAMIJA (Jedina džamija u Turskoj sa 6 minereta)
— ANTIČKI HIPODROM (Nekadašnje vizantijske moći u gradu gde se još uvek nalaze Konstantinov stub,Egipatski obelisk, Zmijski stub…)

2.   Poseta Vaseljenskoj Patrijaršiji, Krstarenje Bosforom (min.20 osoba) – 20 EUR

— VASELjENSKA PATRIJARŠIJA (Najstarija ustanova Vizantijske civilizacije koja je postojala više od 1500 godina)

— KRSTARENjE BOSFOROM (Podrazumeva vožnju brodom po Bosforu gde se razgleda Istanbul uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku )

3. Obilazak muzeja: Dolmabahče palata (Ulaznica+ slušalice+lokalni vodič na srpskom jeziku, min.20osoba, )) – 30 EUR

— PALATA DOLMABAHČE (Raskošna palata na obali Bosfora sa 25 salona, 334 soba, 6 hamama  i harem,bila je rezidencija poslednjih šest turskih sultana od 1856-1922.)

4. Obilazak džamije Sulejmanije i vidikovca Mimar Sinan – 10 e

Smeštana je na „Trećem brdu“, usred kompleksa Islamskih građevina, A građena od 1550 do 1557 godine i vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog arhitekte i graditelja Mimara Sinana u okviru kompleksa nalazi se i mauzolej Sulejmana I  sultanije Hurem (Rokselane).

Doček Nove godine na brodu – Večera uz muzički program – 90 EUR

Doček Nove godine u Nacionalnog restoranu „Gar“ – Večera uz muzički program – 70 EUR

 

TURSKO VEČE – VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU UZ MUZIČKI PROGRAM. NEOGRANIČENO PIĆE – 35 EUR

TURSKO VEČE – VEČERA NA BRODU UZ MUZIČKI PROGRAM  –  40 EUR

 

5. Obilazak zgrade „SAPPHIRE“ – transfer + projekcija 4D Filma „Let iznad Istanbula“ (min 20 osoba) – 20 EUR

6. Obilazak Azijskog dela Istanbula – 20EUR

OPIS HOTELA: HOTEL VATAN ASUR – hotel se nalazi u kvartu laleli u blizini kulturno – istorijskih znamenitosti Istanbula. Besplatan WIFI. Obezbeđene sobe sadrže flat-screen tv sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo doručak „Švedski sto“, http://www.vatanasurhotel.com/index.html

 

NAPOMENE:

U slučaju nastupanja opravdanih razloga i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja iste ili veće kategorizacije.

Organizator putovanja nije ovlaščen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Pasoši državaljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana ulaska na teritoriju zemlje u koju putuju.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju zvanične promene na monetarnom tržištu, koja utiče na kalkulativne elemente promeni cenu aranžmana.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (Redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti)

Svaka promena programa putovanja od strane putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane zaposlenih u agenciji kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koji nisi u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja,uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora. Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.

Za sve fakultative potreban je minimalni broj učesnika da bi se isti realizovali.

Raspored sedenja u autobusu se pravi po redosledu prijave.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajalista i uslova na putu.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba u suprotnom poslednji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Kod prevoza autobusom putnik može poneti 1 komad prtljaga po osobi, ukupne težine do 20kg. U slučaju prekoračenja ukupne težine, prevoznik zadržava pravo naplate viška prtljaga 2 eura po kilogramu , u dinarskoj protivvrednosti, ukoliko ima mesta za dodatni.

NAPOMENA: ZA SVE DODATNE INFORMACIJE OKO ULASKA U TURSKU (KOVID 19) MOŽETE PRONAĆI NA SAJTU SPOLJNIH POSLOVA.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Ovlašćeni subagent

PRVI DAN: 29.12.2022. Polazak iz Niša sa unapred dogovorenog mesta. Vožnja udobnim turističkim autobusom preko Dimitrovgrada, Sofije, Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora.

DRUGI DAN: 30.12.2022 Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro: Ataturk Bulevar, Valensov Akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog "Sulejmanija", Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolkovića, "Pera palace" hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfara preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent Ekspresa Kenedijevim Bulevarom oko istorijskog poluostrva u Evropskom delu Istanbula gde se nalazi Topkapi Palata, Aja Sofija, Plava Džamija, Antički hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov Stub... Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili fakultativni program.

* U 14:00h polazak iz hotela do Sultanahmeta - Pešačka tura. Obilazak znamenitosti sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Topkapi Palate - sedište osmanske imperije. Aja Sofije , razgledanje Plave Džamije i Antičkog Hipodroma - Nekadašnjeg sedišta Vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak kapali čaršije ili povratak u hotel. Noćenje.

TREĆI DAN: 31.12.2022. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program :

* U 09:00 Polazak iz hotela . Odlazak u Azijski deo Istanbula: Obilazak Čamlidža džamije, Uskudara, Devojačke kule, Bagdad Bulevara i Slobodno vreme u kadikoju- Centru Azijskog dela. Povratak u Hotel u dogovoreno vreme.

Doček Nove godine - svečana Novogodišnja večera na brodu koji krstari Bosforom.
Svečana Novogodišnja večera u Nacionalnog restoranu "Gar".
Noćenje u hotelu.

ČETVRTI DAN: 01.01.2023.
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program :

* U 09:00 Polazak iz hotela do Vaseljenske patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja se vide znamenitosti kao što su : Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli Hisar - Čuvena Vizantijska Tvrđava, Jedi kule (sedam kula), devojačka kula, Jildiz palata ...
Po završetku krstarenja odlazak do Trga Taksim u novom Evropskom delu Istanbula gde se nalazi pešačka zona - ulica Ištiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata kula sa koje se pruža pogled na zlatni rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju u ovom delu grada.

* Fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Po završetku obilaska odlazak do Trga Taksim. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

U 19:30h fakultativni odlazak na Tursko veče - večera na brodu koji krstari Bosforom
U 20:00h Fakultativni odlazak na Tursko veče- večera u Nacionalnog restoranu "Gar"
Noćenje.

PETI DAN: 02.01.2023- Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program.
* U 09:00 Polazak iz hotela.
Obilazak džamije Sulejmanije sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. I odlazak do Vidikovca MIMAR SINAN, sa kog se pruža predivan pogled na Bosfor i Zlatni rog. Povratak u hotel.

* U 13:00h Polazak iz hotela do najviše zgrade u Istanbulu "SAPPHIRE", visoke 236 metara, sa koje se pruža najlepši pogled na Istanbul, projekcija 4D filma (Simulator leta helikopterom iznad Istanbula) Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualni program. Noćenje.

ŠESTI DAN: 03.01.2023. Doručak. Razduživanje soba najkasnije do 12:00. Slodoban dan za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u 14:00h. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

SEDMI DAN: 04.01.2023 - Dolazak u Niš u jutarnjim satima.