Kušadasi je najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Nekada skromno ribarsko mestašce, danas ogroman grad sa oko 106.000 stanovnika. Grad koji će vas očarati kombinacijom evropskog mediteranskog stila i klasičnog orijenta na koji će vas podsetiti egzotični mirisi vrsnih domaćih kulinarskih specijaliteta. Krasi ga nekoliko prelepih peščanih plaža, Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celoga sveta. Vanpansionska ponuda je izuzetna: kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke… Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde se nude raznovrsni artikli za svačiji ukus i džep!
U okolini Kušadasija su drevni istorijski spomenici: Efes, Jerapolis (Pamukkale), Didima i Milet, koje možete obići fakultativno. Mini busom (dolmušom) ste povezani sa centrom grada ili plažom u svako doba.

OPIS HOTELA:

Hotel FLORA SUITES 3* Hotel je udaljen oko 700 metara od prelepe Long Beach plaže. Hotel ima bazen sa odvojenim delom za decu,bar,restoran,parking,lift,teren za košarku,odbojku,tenis,mini golf,igralište za decu,bilijar,Wi Fi internet uz doplatu,prevoz do plaže. Sve sobe imaju kupatilo,klimu,TV,fen,a većina soba i balkon (sobu sa balkonom je moguće potražiti na licu mesta, tu odluku donosi samo hotel). Usluga u ovom hotelu je All inclusive – sve uključeno (doručak, ručak,večera – buffet servis – samposluživanje)

 

CENOVNIK:

Legenda:
BB – noćenje + doručak
HB – polupansion (noćenje, doručak + večera);
All inclusive – sve uključeno;

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– autobuski prevoz, modernim turističkim autobusima,
– smeštaj u izabranom hotelu na bazi navedene usluge u Kušadasiju, 9 noćenja i Čanakalama 2 noćenja,
– usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
– usluge kompletne turističke organizacije putovanja,
– organizovanje programskih izleta tokom boravka
– usluge predstavnika agencije na destinaciji,

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
– dodatne transfere iz drugih gradova (Čačak, Kraljevo, Novi Sad, Zrenjanin… moguć uz doplatu),
– obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– druge vrste osiguranja (prtljaga, osiguranje od otkaza aranžmana itd.-nisu obavezni ali su preporučljivi)
– poseta Troji – 20E ( prevoz, ulaznica, lokalni vodič )
– Teritorijalne doplate

 

CENE  TRANSFERA  ZA  SEZONU 2023.

Cena je izražena u dinarima po osobi

IZ GRADA cena povratnog

transfera odrasli

deca do

6,99 godina

Čačak 3.500 3.100
Kraljevo 3.000 2.700
Vrnjačka banja 2.600 2.300
Trstenik 2.400 2.100
Kruševac 1.700 1.500

Minimum za realizaciju 4 putnika.

Transfer se obavlja vozilom sa 4-8 mesta ili mini autobusom do 20 mesta, zavisno od broja putnika.

Transfer je dodatna usluga, i radi se na upit ukoliko ima slobodnih mesta i neophodan minimum.


NAČIN PLAĆANjA:

Sva plaćanja se vrše u din. protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana. Rezervacija aranžmana 30%, ostatak u jednakim ratama najkasnije 14 dana pre puta.

NAČIN PLAĆANjA (odloženo u ratama, delom pre delom posle puta):
30% aranžmana prilikom rezervacije aranžmana.
30% aranžmana najkasnije do 10 dana pre polaska.
Ostatak aranžmana (40%) u jednakim mesečnim ratama (mesečne rate se raspoređuju od momenta rezervacije do najkasnije 10.decembra), uz deponovanje čekova građana ili overene administrativne zabrane kao garancija plaćanja.

NAPOMENA: za način plaćanja, neophodno je da se klijent izjasni prilikom rezervacije, i način plaćanja se definiše Ugovorom o putovanju. Za način plaćanja (odloženo u ratama, delom pre delom posle puta), rok za dostavu čekova građana ili adm. zabrane na platu je 5 radnih dana nakon rezervacije. Ukoliko klijent nije deponovao garanciju plaćanja u datom roku, agencija organizator će smatrati da je izabran način plaćanja DO POLASKA. Administrativne zabrane važe za radnike preduzeća/ustanova sa kojima organizator ima ugovor o saradnji i važe na originalnom obrascu organizatora.
Čekovi se datiraju na 10. ili 20.u mesecu, i SVI čekovi moraju na poleđini imati generalije izdavaoca čekova ( br.l.k., adresa,tel.).

 

OPIS PREVOZA I NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

 • Prevoz se obavlja modernim turističkim autobusima, TV, DVD, klima ili mini autobusima sa 9 -23 mesta zavisno od prijavljenih putnika. Agencija organizator može da transfer do letovališta i/ili transfer do mesta polaska organizuje autobusom i drugim prevoznim sredstvom na delovima puta(putnički kombi do 8 mesta, automobile 4-5 mesta).Takođe su moguca presedanja
 • Obaveštenje o polasku biće istaknuto na sajtu organizatora najkasnije dan pre polaska, a putnici su dužni da se informišu I provere mesto polaska blaovremeno na sajtu organizatora ili na dežurni telefon agencije .
 • Sastanak grupe je 30 minuta pre polaska iz tabele. U toku puta je sa putnicima tehnički vodič ( pratioc grupe) koji je zadužen za prelaske granica, smeštaj gostiju i sl. Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom uplata aranžmana i eventualno specifičnošću kategorije putnika (inavlidi i sl.).
 • Rezervacija posebnog mesta u autobusu ( napred, pozadi i sl.) se vrši prilikom prijave uz doplatu od 20 evra po osobi.  Doplata za posebna mesta mora se unapred proveriti i blagovremeno rezervisati, ugovoriti i platiti u agenciji. Agencija ne garantuje raspoloživost zahtevanih mesta ukoliko nisu ugovorena. Doplata još jednog mesta staje po cenovniku iz tabele. Klijent je u obavezi da prihvati mesto po rasporedu sedenja koji je napravila agencija, osim ako nije prilikom rezervacije izvršio doplatu za određeno mesto u autobusu.
 • U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih, jer se prevoz često obavlja sa 2 i/ili više prevoznih sredstava.
 • Promene mesta ulaska putnika a od strane putnika, mogućesu najkasnije 14 dana pre datuma polaska i ne mogu biti razlog odustanka putnika od aranžmana.
 • Tokom vožnje autobusom pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava, kao i uznemiravanje stalih putnika I personala agenciju u realizaciji putovanja je najstrože zabranjeno.
 • Autobusi su klimatizovani, radi održavanja prijatne temeperature tokom vožnje. Tokom izuzetno visokih letnjih temperatura, rashlađivanje može biti nedovoljno.
 • Organizator putovanja ne može da predvidi brzinu prolaska autobusa preko administrativnog prelaza i granice, niti da utiče na granične i carinske službe u njihovom radu, brzini i efikasnosti prelaska granice.
 • Predviđene su pauze na svakih 3- 4 sata, na mestima pogodnim za to: benzinske stanice, autobuska stajališta.
 • Spajanje smena: ukoliko klijent koristi 2 ili više smena sa prevozom, odbitak je 30€ po osobi, ukupno, bez obzira na uzrast (odbitak se računa i deci)
  Po dolasku na odredište, autobus će se parkirati na stajalištu koje je najbliže smeštajnom objektu, kako bi putnici lakše mogli da prenesu svoj prtljag.
 • Odbitak za sopstveni prevoz:

40€ (ukoliko putnici koriste uslugu po programu), 70€ po putniku ukoliko putnici ne koriste uslugu noćenja u Čanakalama.

 • Planirano vreme dolaska u Čanakale je u jutarnjim časovima, između 7-12h, i zavisi od gužve na granici i saobraćajnih uslova.
 • DOKUMENTA ZA PUTOVANJE:

Za ulazak na teritoriju Bugarske i Turske neophodan je pasoš koji važi još 6 meseci od datuma povratka sa putovanja

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
· U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10h. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Detaljniji opis smeštaja dostupan je u agenciji ili na web stranici hotela.
· Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj). Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

 • Polupansion: način usluživanja švedski sto –zastupljena je domaća i internacionalna kuhinja.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti dodatni/pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ili kao klasičan krevet.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog
  Svi hoteli raspolažu besplatnim wifi internetom u celom hotelu, ali organizator ne može da garantuje brzinu interneta u hotelu.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:
U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Bankarska garancija broj 700761-020681/vv. od 01.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 danaod dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Organizator putovanja  licenca kat. OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja  sa kojim su putnici dužni da se upoznaju. Program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče.

Organizator putovanja OTP br. 217/2021

Miki & Miki Travel je ovlašćeni subagent

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – polazak iz Beograda u 13h, iz Niša u 16.30h. Noćna vožnja uz usputne pauze po potrebi radi osveženja i odmora….
2.dan – Dolazak u Čanakale u podnevnim časovima, smeštaj u hotel i noćenje.
3.dan – Doručak. Nastavak puta za Kušadasi. Dolazak u Kušdasi za u ranim prepodnevnim satima. Smeštaj u odabrani hotel.
4.-11. dan – Boravak u izabranom hotelu na bazi odabrane usluge.
12. dan – Polazak iz Kušadasija u 14h. Dolazak u Čanakale. Smeštaj i noćenje.
13. dan – Doručak. Polazak za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.