ALBANIJA

Drač je najvažnija luka Albanije, nalazi se na severu zemlje i udaljen je 34 kilometra od Tirane. Drač ili na albanskom Durres je najstariji grad Albanije sa istorijom dugom više od 3000 godina i zbog toga je dom mnogih arheoloških nalazišta i zanimljivih lokaliteta.
Danas je Drač moderan grad sa oko 120 hiljada stanovnika i turistički centar sa novoizgrađenim zgradama, hotelima, ugostiteljskim objektima. U južnom delu grada, u kome se nalazi najveći deo plaža, poslednjih godina izgrađen je veliki broj modernih hotela. Kao jedan od najbližih albanskih gradova Srbiji, Drač je među građanima Srbije jedno od popularnijih letovališta u Albaniji.

CENA:

Aranžman obuhvata:
* organizovan prevoz na relaciji Niš-Drač-Niš
* smeštaj u hotelu Albanian Star 4*, na plaži na bazi 2 noćenja sa doručkom

Aranžman ne obuhvata:
-Tirana i Kruja fakultativno 15 eur
– Drač fakultativno 10 eur
* boravišnu taksu 2 eur po osobi (plaćanje se vrši u agenciji),deca do 6 god ne plaćaju boravišnu taksu
*city taksa 2 eur po osobi (plaćanje se vrši u agenciji)
* međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Popusti i doplate:
Deca do 5.99 god uz dve punoplative osobe BESPLATNO!
Deca od 6-11.99 uz dve punoplative osobe 50%
Doplate: za 1/1 sobu: + 70% od cene aranžmana

Načini plaćanja:
-30% aranžmana prilikom rezervacije aranžmana,ostatak do 10 dana pred polazak

Važno!!!Za prelazak granice KIM potrebna je lična karta,dok je za prelazak Albanske granice potreban pasoš.

Program putovanja:

DAN 1: Niš – Kruja – Drač
Okupljanje grupe na parkingu ispred DIS-a. Polazak u 23:30, vožnja autoputem ka Draču. Prelazak administrativne granice i vožnja autoputem uz kraće pauze za odmor i osveženje... Kraća pauza za šoping i razgledanje. Nastavak puta za Drač.

DAN 2:
Dolazak u Drač, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje na predivnoj peskovitoj plaži. Duž plaže, proteže se dugačko šetalište sa mnogim barovima, restoranima, prodavnicama….Noćenje.

DAN 3: Kruja-Tirana
Doručak. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Fakultativno oolazak u srednjovekovnu Kruju. Obilazak jedne od najpoznatijih, a i najposećenijih destinacija u Albaniji. Kraća pauza za šoping i razgledanje. Polazak za Tiranu fakultativno, koja se nalazi na samo 40km od Drača. Panoramski obilazak prestonice Albanije: palata Nacionalnog muzeja,trg Skenderbega, Saborni Hram Vaskrsenja Hristovog, Državna Opera, Etem begova džamija, Predsednička palata…..Slobodno vreme u centru za šoping, individualno razgledanje…..Povratak u večenjim časovima u Drač. Noćenje.

DAN 4: Drač-Niš
Doručak. Slobodno prepodne za uživanje na jednoj od najlepših plaža jadranskog mora. U podne moguć fakultataivni panoramski obilazak Drača sa vodičem: bulevar Epidamn, amfiteatar rimskog cara Hadrijana, Villa Hill odakle se pruža predivan panoramski pogled na Drač. Kraće slobodno vreme za individualni obilazak, posetu jednom od značajnijih muzeja Albanija u Draču, šoping……U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja uz pauze za osveženje i odmor. Dolazak u Niš do ponoći.