Ohrid je grad u Severnoj Makedoniji, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera i središte istoimene opštine. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Ohrid se spominje već u 3. veku p. n. e. Antički se zvao Lihnidos, a jezero Lihnidsko, što znači Belo Jezero.

OHRID

29.12.24 – 02.01.25

CENOVNIK:

 

Cene su izrazene po osobi u evrima

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Smeštaj u privatnoj vili (Vila Lindi) na bazi 3 nocenja
  • Prevoz autobusom
  • Troškove organizacije i realizacije putovanja
  • Razgledanje Ohrida
  • Troškove pratioca grupe

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove putnika
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Vožnja brodićem- 10 eura – minimum za realizaciju 20 putnika
  • Fakultativni izlet sv.Naum 10e – minimum za realizaciju 25 putnika
  • Svečana večera sa uzivo muzikom 40 €
  • Fakultativni izlet do Vevčana i Struge (15 €) – minimum za realizaciju 25 putnika

 

Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Miki & Miki Travel OTP.31/22

Cenovnik br.1 od 16.10.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 DAN: 29.12.24.
Planiran polazak za Ohrid u vecernjim satima (vreme ce biti naknadno ), sa parkinga ispred DIS-a. Voznja kroz Makedoniju, sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2 DAN: 30.12.2024
Dolazak na Ohrid. Smeštaj u privatnim vilama. Nakon smestanja grupe, predvidjan je obilazak grada. Okupljanje grupe i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10. Veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv. Jovan Kaneo iz 13. Veka. Nakon razgleda grada slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno vožnja brodićem. Noćenje.

3 DAN: 31.12.2024
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno u jutarnjim satima oko 10h odlazak do Vevčana. Voznja prema Vevčanima. Obilazak znamenitosti i slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge i krace zadržavanje. Povratak do centra Ohrida i slobodno vreme. U večernjim satima organizovana fakultativno svečana večera i uzivo muzika povodom dočeka u obliznjem restoranu . DOČEK NOVE GODINE. Nocenje.

4 DAN: 01.01.2025.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje.

5 DAN: 02.01.25.
Napustanje soba do 09h, pakovanje stvari i slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Sv. Naum I Biljaninih izvora. Na pola puta do manastira sv.Nauma nalazi se muzej na vodi. Ovaj muzej je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Nakon obilaska muzeja odlazak do manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900. God. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
U popodnevnim časovima je predvidjen polazak za Niš. Oko ponoci je planiran dolazak u Niš. Kraj programa.