SARAJEVO-MOSTAR-TREBINjE

 

Sarajevo je glavni grad BiH i njen najveći urbani, kulturni,ekonomski i saobraćajni centar. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne.

Mostar je grad koji je smešten na obalama reke Neretve usred Hercegovine. Po broju stanovnika ovo je najveće naseljeno mesto u Hercegovini. Poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16.veku koji je srušen tokom rata 1993 zbog taktičkih razloga, da bi nakon rata bio izgrađen ponovo.

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i BiH. Smešteno je ispod planine Leotar na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće ponornice reke Trebišnjice, koja portiče kroz grad. Za Trebinje se kaže da je „Grad Sunca i platana“.

PROGRAM PUTOVANjA:

1.DAN –  
Polazak iz Niša u 23:55h sa parkinga kod Disa. Vožnja preko Kruševca, Čačka I Višegrada sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN –  

Dolazak u Višegrad u ranim jutarnjim časovima. Zajednička šetnja centralnim gradskim jezgrom uz priče o ljudima i putevima,o mestima i događajima. O jednom mostu, jednom piscu, jednom Diplomati…. Zajednički odlazak do Andrićgrada. Nakon razgledanja Višegrada, nastavak puta prema Sarajevu. Po dolasku obilazak grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Skenderlija, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandziluk ulica, Baščaršijska dzamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva … Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ili fakultativno odlazak do Vrela Bosne. Nakon fakultativnog izleta odlazak do hotela i smeštaj. Noćenje.

3. DAN – 

Doručak. Nakon doručka polazak za Mostar.  Razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558 godine, a po predanjima čuveni Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. DAN –  

Doručak. Nakon doručka odlazak do Trebinja i obilazak manastira Tvrdoš.  Manastir je smešten na stenama mesta Tvrdoš na desnoj obali Trebišnjice, jedan je od najstarijih manastira BiH, potiče iz 4 veka, kada su ga sagradili car Konstantin i carica Jelena, poznat je i po tome jer se u njemu zamonašio sv.Vasilije Ostroški,  ali i po svom čuvenom vinu. Nakon obilaska manastira slobodno vreme  za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima odlazak i do Crkvina gde se nalazi Hercegovačka Gračanica sagrađena  2000 godine, i predstavlja vernu kopiju manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona I mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca sa pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku, Trebišnjicu i stari kameni  Arslanagića most iz XVI veka.

5.DAN – 

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

CENA ARAŽMANA: 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

-Prevoz autobusom turištičke klase (TV, klima)
-Noćenje sa doručkom u Sarajevu , Hotel 3*
-Noćenje sa doručkom u Mostaru. Hotel 4*
-Razledanje gradova u pratnji  vodiča
-Troškove organizacije I vođstva puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Ulaznice za fakultativne izlete (vrelo Bosne – 6 eura )
    -Međunarodno zdravstveno osiguranje- nije obavezno
    -Individualne troškove

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 15 eura po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANjA:

  • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
  • -30% prilikom rezerevacije, ostatak 7 dana pre polaska.
  • -Doplata za 1/1 sobu  (na upit) .

NAPOMENA:

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Program je rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i da promeni raspored u programu putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče. Pauze su planirane na 2-2.5h vožnje, zavisno od uslova na putu.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU ARANŽMANA 20 OSOBA U SUPROTNOM POSLEDNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRE DATUMA POLASKA.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA

MIKI & MIKI TRAVEL , LICENCA BR. 31/22.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN - 
Polazak iz Niša u 23:55h sa parkinga kod Disa. Vožnja preko Kruševca, Čačka I Višegrada sa usputnim pauzama radi odmora I obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN - 

Dolazak u Višegrad u ranim jutarnjim časovima. Zajednička šetnja centralnim gradskim jezgrom uz priče o ljudima i putevima,o mestima i događajima. O jednom mostu, jednom piscu, jednom Diplomati.... Zajednički odlazak do Andrićgrada. Nakon razgledanja Višegrada, nastavak puta prema Sarajevu. Po dolasku obilazak grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Skenderlija, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandziluk ulica, Baščaršijska dzamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva ... Slobodno vrme za individualne aktivnosti. Ili fakultativno odlazak do Vrela Bosne. Nakon fakultativne odlazak do hotela i smeštaj. Noćenje

3. DAN -

Doručak. Nakon doručka polazak za Mostar.  Razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558 godine, a po predanjima čuveni Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. DAN - 

Doručak. Nakon doručka odlazak do Trebinja. Obilazak manastira Tvrdoš, koji je smešten na stenama mesta Tvrdoš na desnoj obali Trebišnjice, jedan je od najstarijih manastira BiH, potiče iz 4 veka, kada su ga sagradili car Konstantin i carica Jelena, poznat je i po tome jer se u njemu zamonašio sv.Vasilije Ostroški,  ali i po svom čuvenom vinu. Nakon obilaska manastira slobodno vreme u Trebinju za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima odlazak i do Crkvina gde se nalazi Hercegovačka Gračanica sagrađena  2000 godine, i predstavlja vernu kopiju manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona I mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca sa pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku, Trebišnjicu i stari kameni  Arslanagića most iz XVI veka. 

5.DAN -

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.