TREBINjE-DUBROVNIK- MOSTAR-TREBINJE

 

Momo Kapor je govorio: „Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili. Trebinje je mediteran. Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda. Tamo se živi kao na moru…” Sigurno je da postoje brojni razlozi zašto da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešten ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica.

 

Mostar je grad koji je smešten na obalama reke Neretve usred Hercegovine. Po broju stanovnika ovo je najveće naseljeno mesto u Hercegovini. Poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16.veku koji je srušen tokom rata 1993 zbog taktičkih razloga, da bi nakon rata bio izgrađen ponovo.

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i BiH. Smešteno je ispod planine Leotar na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće ponornice reke Trebišnjice, koja portiče kroz grad. Za Trebinje se kaže da je „Grad Sunca i platana“.

TERMIN PUTOVANjA:

CENA ARAŽMANA: 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom  turištičke klase (TV, klima)
 • Dva Noćenja sa doručkom u Trebinju, hotel 3* (Hotel IN)- smeštaj u 1 / 2 I 1/3 sobama sa kupatilom
 • Razledanje gradova u pratnji stručnog vodiča
 • Troškove organizacije I vođstva put

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje- nije obavezno
 • Individualne troškove
 • Fakultativni obilazak Dubrovnika 20 eura
 • Fakultativni obilazak Mostara 20 eura

DOPLATE – POPUSTI:

 • Doplata za 1/1 sobu 70 €

 USLOVI  I  NAČINI PLAĆANjA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

 • 30%  prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.12.2023. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)

 

Program je rađen na bazi 50 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokaliitetima I vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava parvo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Miki & Miki Travel OTP BR.31/23

1. DAN – 09.11.23. NIŠ
Polazak iz Niša oko ponoci. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – 10.11.23. VIŠEGRAD-TREBINjE
U ranim jutranjim satima dolazak u Višegrad. Po dolasku obilazak čuvenog mosta iz romana „Na Drini Ćuprija“ i Andrićgrada. Nastavak puta ka Trebinju. Po dolasku odlazak do Hercegovaĉke Graĉanice ( mesto na kome je po želji poznatog pesnika Jovana Dučića, sagrađena crkva Blagoveštenja Presvete Bogorodice na brdu Crkvina iznad Trebinja, u kome je Dučić i sahranjen ).Nakon obilaska Gračanice, odlazak do Manastira Tvrdoš ovaj manastir je posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike, obilazak manastirskih podruma vina. Odlazak I smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Oko 19 h odlazak do Starog grada Trebinja - grad je sagrađen na desnoj obali Trebišnjice, iznad najdubljeg mesta u reci, tzv. Ban-vira koji nosi naziv po legendi o banu koji se utopio u viru, pešačka tura sa vodičem/pratiocem grupe . Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN – 11.11.23. TREBINJE- MOSTAR- TREBINJE
Doručak (švedski sto). Slobodno vreme u Trebinju ili odlazak na fakultativni izlet u Mostar (grad je poznat po čuvenom Starom mostu, koji je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji je pod UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta). U popodnevnim satima povratak u Trebinje. Slobodno vreme za opuštanje ispod čuvenih “Trebinjskih platana”. Noćenje.

4. DAN – 12.11.23. TREBINJE- DUBROVNIK-TREBINJE- NIŠ
Doručak (švedski sto).Nakon doručka slobodno vreme u Trebinju ili fakultativni odlazak do Dubrovnika. Obilazak Dubrovnika sa lokalnim vodičem I slobodno vreme. Povratak u Trebinje, I polazak za Srbiju.

4. DAN – 13.11.23. Niš
Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim satima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.