SOLUN sa posetom Kavale

Solun ili Tesaloniki je drugi po velicini grad u Grckoj. Ovo je glavno mesto grcke regije Makedonije I smatra se drugim grckim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske I strateske vaznosti. Grad je poznat po mnogobrojni mspomenicima I zgradama Iz vizantijskog I otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveci u Grckoj I Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv symbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da dozivite Solun na pravi nacin morate posetiti neku od brojnih taverni gde cete prodati tradicionalna jela I poslusati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete za obici posetu Zejtinliku – srpskom vojnickom groblju.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

doplata za 1/1 sobu 50%, popust za decu do 12.godina 10e uz dve punoplative osobe

Cena aranzmana obuhvata:

-Prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u program
-Smestaj u Solunu (1 nocenje sa doruckom – kontinentalni svedski sto) u hotelu sa 3*
*Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika koze, Cosmos, Kavala…)
-Troskove organizacije i vodjenje aranzmana
– Usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANZMANA NE OBUHVATA:

Medjunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
Gradska taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (placa se na recepciji hotela)
Individualne troskove

USLOVI PLACANJA: Plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate

– 30 % prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka putovanja
– 40 % prilikom rezervacije, ostatak u tri jednake mesečne rate čekovima građana ili administrativnom zabranom

Program je radjen na bazi minimum 40 plativih putnika. U slucaju nedovoljnog prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pocetak putovanja.

Program putovanja:

1. DAN (PETAK)
Polazak
Polazak iz Nisa, Leskovca...(sa prikljucnim transferima iz Bora, Zajecara, Beograda, Kolara....) oko 23:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Usputno sakupljanje putnika u Nisu,Leksovca, Vranja….Nocna voznja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe I odmaranja carinskih formalnosti.

2. DAN (SUBOTA)
Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima
Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima. Razgledanje grada, obilazak samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu; Bela Kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada; Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom; Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna... Nakon razgledanja grada, zajednički odlazak autobusom do šoping centra "Cosmos". Slobodno vreme do 20h kada je planiran polazak za hotel. Dolazak u hotel. Nocenje.

3. DAN (NEDELJA)
Dolazak u Kavalu
Dorucak. Napustanje hotela. Nakon smestanje grupe u autobusu polazak za Kavalu. Dolazak u grad. Nakon toga pešačka tura kroz stari grad-Panagiu sa vodičem, zatim obilazak Imareta – veliki kompleks poslednjeg Otomanskog perioda, konak Muhameda Alija, Bogorodičina crkva – jedan od najlepsih hramova Kavale, Kamares- akvadukt (deo širokog sistema za vodu izgradjen u periodu Sulejmana Veličansvenog), tvrđava Kavale.....Slobodno vreme za individuačlne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Srbiju.

4. DAN (PONEDELJAK)
Dolazak u Srbiju
Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Kraj usluge.