od 30. Aprila 2021. do 04. Maja 2021.

CENA ARANŽMANA
po osobi:
1/2 sobi 69 € ; 1/3 sobi 65 € i 1/4 app 59 €
* Deca od 2-12god, plaćaju 70% od cene aranžmana ukolio koriste ležaj

!!! BEZ TESTOVA, KARANTINA I PASOŠA !!!

Ohrid (krstarenje jezerom uz muziku, manastirski kompleks Sv. Naum) – Struga

Ohrid je veličanstven grad, predivnog jugozapadnog dela Makedonije i vodeći letnji turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolevka slovenske pismenosti. Grad je smešten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Ohridsko jezero zauzima živopisno područje od oko 350 km2 i poznato je po svojoj kristalno čistoj vodi, koja je providna do dubine od 22 metra, dok je ukupna dubina Ohridskog jezera 286 metara. Besprekorno bistra i čista voda Ohridskog jezera, uz spokojnu tišinu planinskog okruženja izuzetne lepote privlače posetioce od praistorijskog vremena.

Za uplate do 15. Aprila, odobravamo 10% popusta na cenu aranžmana !!!

✓ Cena aranžmana obuhvata:
– Smeštaj u odabranoj vili na bazi 2 noćenja;
– Razgledanje Ohrida u pratnji lokalnog vodiča;
– Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe;
-Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na datoj relaciji prema programu. /TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/.

X Cena aranžmana NE obuhvata:
– Međunarodno zdravstveno osiguranje;
– Individualne troškove putnika;
– Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i ostale nepomenute troškove;
– Boravišnu taksu u privatnim apartmanima i vilama 1€ dnevno – plaćanje na licu mesta;
– Doplata za 1/1 sobu (jednokrevenu sobu)- +70% od cene aranžmana;
– Fakultativne obilaske.

– Fakultative:
– Fakultativni izlet do manastirskog kompleksa Sv. Naum – 10€ po osobi;
– Fakultativni izlet- krstarenje Ohridskim jezerom – 10€ po osobi;
– Fakultativni izlet do Struge – 15€ po osobi.

* Ulaznice se plaćaju vodiču u autobusu. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

Smeštaj: Vila Luna

Smeštena u Ohridu, na 2,2 km od plaže Saraiste i 2,4 km od luke Ohrid, 2,6 km od plaže Labino, na 2,6 km od ranohrišćanske bazilike i na 2,8 km od plaže Potpesh. Objekat je smešten na 14 km od plaže Orevche i na 14 km od plaže Gradishte.

Vila nudi smeštaj sa terasom i besplatnim bežičnim internetom u celom objektu, kao i besplatan privatni parking za goste koji se voze.

Uslovi i način plaćanja:
Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplata akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Napomene u vezi prevoza:

– Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
– Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika, realizuje prevoz sa drugom agencijom ili prevoznikom koji ima isti datum i mesto putovanja.
– Marš-ruta prevoza i transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila je isključivo u nadležnosti organizatora putovanja.
– Marš-ruta ne mora biti najkraćim putem – direktno.
– U slučaju manjeg broja od 8 putnika, organizuje se transfer do predviđenog mesta polaska. Način prevoza i transfera ne mogu biti predmet naknadnog prigovora ili žalbe.
– Vremena (tj. vremenske razlike u odnosu na vreme polaska iz Leskovca) su okvirna i zavise od predviđenih pauza i usputnih stajanja u toku putovanja.

Program je rađen na bazi min. 45 putnika.
U slučaju nedovoljnog broja putnika, rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator zadržava pravo promene u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosi na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično).

PROGRAM PUTOVAJA:

DAN 1 / 30. April 2021. > NIŠ
Polazak iz Niša je planiran oko 23:00h sa parking kod T.C. Roda – bivši Mercator, Vizantijski Bulevar br. 1, Niš. Vožnja prema Ohridu, udobnim autobusima preko Leskovca (Železnička stanica), Vranja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

DAN 2 / 1. Maj 2021. > OHRID (fakultativno krstarenje jezerom)
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u izabrane sobe/apartmane. Nakon što se putnici smeste u vile, sledi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.-og veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.-og veka. Fakultativno: Oko 15h planirano je krstarenje jezerom uz muziku (jedinstvena prilika da sa jezera vidite sve lepote Starog grada). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 / 2. Maj 2021. > OHRID (fakultativno obilazak manastira Sv. Naum)
Slobodno prepodne za individualni obilazak grada, shopping… Fakultativno: obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. i na putu do manastira panoramsko razgledanje Muzeja na vodi. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Polazak je predviđen oko 9:00h sa autobuske stanice kod pijace, preko puta Marketa Tamaro (bivši Tim Market). Nakon obilaska Sv. Nauma, planiran je povratak za Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 / 3. Maj 2021. > OHRID – STRUGA (fakultativni izlet) – OHRID – NIŠ
Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Struge oko 9h. Struga je gradić na jugozapadu Republike Makedonije, od 16.559 stanovnika. Struga je administrativno sedište Opštine Struga, koja ima oko 65 809 stanovnika. Struga je rodno mesto makedonskih pesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova i albanskog političkog aktiviste Ibrahima Tema. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, koja teče kroz grad i deli ga na dva dela. Povratak u Ohrid. Polazak za Srbiju. Putovanje ka graničnom prelazu Tabanovce.

DAN 5 / 4. Maj 2021. > NIŠ
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče). Kraj programa.