Ohrid je grad u Severnoj Makedoniji, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera i središte istoimene opštine. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Ohrid se spominje već u 3. veku p. n. e. Antički se zvao Lihnidos, a jezero Lihnidsko, što znači Belo Jezero.

 

CENA ARANŽMANA: od  69 eura

 HOTEL MIZO 4*- 2 Noćenja sa doručkom -89 eura

VILA JOCE- 2 Noćenja bez doručka- 69 eura

 

OPIS HOTELA : Complex Mizo je kompleks dva moderna hotela, Hotel Mizo 1 i Hotel Mizo 2, na samoj obali Ohridskog jezera. Kompleks je udaljen 1 kilometar od centra Ohrida.

Kompleks hotela sadrzi: bazen, vile, privatnu plazu, teniski teren, teren za rukomet, fudbal, kosarku i sopstveni parking.

 

OPIS PRIVATNOG SMEŠTAJA:   Apartmani Joce su smešteni u centru Ohrida, na samo 1 km od Ohridskog jezera. U ponudi su klimatizovane smeštajne jedinice sa besplatnim bežičnim internetom. Ohridska Stara čaršija udaljena je svega 150 metara. Sve smeštajne jedinice poseduju čajnu kuhinju sa frižiderom i šporetom. Pored toga imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Smeštajne jedinice sadrže moderan nameštaj, TV sa kablovskim kanalima i balkon sa pogledom na okolinu.

Vlasnik će vas rado počastiti jutarnjom kafom, čajem ili čašicom domaće rakije. Terasa za sunčanje sa fontanom predstavlja savršeno mesto za uživanje na otvorenom. Najbliži restoran je udaljen 100 metara. Do kafea se stiže za 2 minuta hoda. Prehrambena prodavnica koja radi non-stop i apoteka nalaze se na svega 100 metara od apartmana Joce.

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Organizovan prevoz turističkim autobusom/minibusom
  • Smeštaj u hotelu ili vili na bazi izabrane usluge
  • Troškove organizacije i realizacije putovanja
  • Razgledanje Ohrida

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove putnika
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Fakultativni izlet Sv. Naum 10€
  • Vožnja brodićem- 7 eura

 

Način plaćanja:    40% prilikom rezervacije,ostatak najkasnije 10 dana  pre  polaska.

CENA PREVOZA PO OSOBI JE 40 EUR. UMANjENjE ZA SOPSTVENI PREVOZ 20E PO OSOBI.

 

Program je rađen na bazi od minimum 23 putnika.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja (redosledu i vremenu) usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

 

Cenovnik br.1 od 16.01.2023

Uz ovaj program važđe opšti uslovi organizatora putovanja

MIKI & MIKI TRAVEL licenca OTP. 31/2022

DAN 1.
10.03.2023. Planiran polazak za Ohrid u ranim jutarnjim časovima, sa parkinga ispred DIS-a. Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10. Veka, odaklče se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv. Jovan Kaneo iz 13. Veka.
Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 2.
11.03.2023 Oko 10h je predviđen polazak za Sv. Naum I Biljanine izvore. Na pola puta do manastira sv.Nauma nalazi se muzej na vodi. Ovaj muzej je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Nakon obilaska muzeja odlazak do manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900. God. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30ak kim od grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. 12.03. 2023. Napuštanje hotela/smeštaja. Polazak za Skoplje. U popodnevnim časovima je predvidjen polazak za Niš.