06.03.2021.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1890,00 dinara

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • razgledanje lokaliteta sa vodicem
  • usluge vodica u autobusu
  • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • ulaznica za lokalitet Viminacijum: 500,00 din/600,00 din (zavisi od veličine grupe),
  • ulaznica za lokalitet „Golubačka tvrđava“ čija je cena 450,00 din.
  • ručak u restoranu nadomak manstira Tumane 800,00 dinara

Moguć je transfer iz sledećih gradova:

* u pitanju su cene transfera u oba pravca

Opis putovanja

Vožnja auto putem u pravcu Požarevca sa usputnim pauzama i prikupljanjem putnika na benzinskim pumpama i odmaralištima. Dolazak na arheološki lokalitet “Viminacijum” i obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Nakon obilaska nastavak puta ka Srebrnom jezeru,gde ćemo imati slobodno vreme. Nakon odmora krećemo za manastir Tumane, kako bi prisustovali liturgiji koja počinje u 18h. Slobodno vreme u manastiru.

Arheološki park Viminacijum

Zvanično je otvoren 5. oktobra 2006. godine. Na istraživanju rimskog grada i vojnog logora radi interdisciplinarni tim, sastavljen od izuzetnih stručnjaka iz različitih oblasti. Projekat Vimnacijum, pored arheologa, okuplja matematičare, elektroinženjere, geofizičare, geologe, petrologe, istraživače koji se bave daljinskom detekcijom, 3D modelovanjem i prepoznavanjem oblika, ali i veštačkom inteligencijom. Njihova želja je da trgovi i hramovi, pozorišta i hipodrom, kupatila, ulice i četvrti grada izrone iz oranica u kojima su se vekovima nalazili i postanu deo svetske i naše kulturne baštine, ali i simbol prepoznatljivosti dunavskog areala.

Srebrno jezero

Srebrno Jezero je najbolja letnja destinacija u Srbiji, koja je zbog bogate turističke ponude dobila naziv – SRPSKO MORE. Srebrno jezero se nalazi na istoku Srbije na samoj granici sa Rumunijom, na desnoj obali Dunava i čini njen davnašnji rečni tok koji je u današnje vreme zatvoren pregradnim branama na početku i na kraju jezera. Prosečna širina jezera je oko 300m, dužine je 13.5km i dubine oko 7-8m.U poslednjih 10 godina Srebrno jezero zauzima značajno mesto na turističkoj mapi Srbije, svake godine sve više se ulaze kako u Srebrno jezero tako i u okolinu koja ima bogatu kulturno-istorijsku ponudu. Jedno od najvećih ulaganja bilo je 2011.godine kada je sagrađen Aqua Park Silver Lake. Pored aqua parka sagrađeno mnogo lepih i atraktivnih kafića i restorana i mnogo smeštajnih objekata raznih tipova.

Manastir Tumane

Manastir Tumane je pravoslavni manastir Eparhije braničevske Srpske pravoslavne crkve. Nalazi u Golubačkoj dolini na samoj obali istoimenog potoka, 12 km udaljen od Golupca.Za ime manastira vezano je nekoliko predanja za Miloša Obilića, proslavljenog kosovskog junaka. Ne zna se tačno vreme izgradnje manastira. Prvi put se pojavljuje u popisu 1572/3. godine. Popis iz vremena sultana Murata III određuje lokaciju manastira kod sela Tuman. U manastiru su (1891) redovno održavani “naročiti parastosi” Milošu Obiliću – kao zadužbinaru.