Španija – Kosta Brava

 

FRANCUSKA – ŠPANIJA – ITALIJA
(14 dana – 7/8 dana Španija + 1/2dana italija + 1/2 dana Francuska Italija)
Prato – Firenca – Montekatini – Ćinkve Tere – Figeras – Ljoret de Mar – Barselona – Sentrope – Gras – Kan – Monako – Monte Karlo

 

Španija – Kosta Brava – Hotel Moremar 3* – Ovaj hotel se nalazi u dinamičnom gradu Ljoret de Maru, na samo 80 metara od plaže. Hotel Moremar sadrži otvoreni bazen i klimatizovane sobe. Celokupni enterijer hotela Moremar je uređen moderno, u kombinaciji ljubičaste i bele boje. U restoranu se jela mediteranske i internacionalne kuhinje služe na bazi švedskog stola. Svetle sobe uključuju flat-screen TV i privatno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju namešten balkon i pogled na bazen, a neke od njih gledaju na ulicu.

Hotel je okružen restoranima i barovima. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može da organizuje sportove na vodi i druge aktivnosti. Do centra Blanesa može se stići kolima za 20 minuta. Đirona je udaljena 42 km, a do Barselone je potrebno sat vremena vožnje. Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 8,2 za boravak udvoje.

Cena aranžmana izražena u evrima po osobi: (prevoz i smeštaj na bazi polupansiona) na rate do 01.11.2020. bez kamate.

* 50% rezervacija 50% do polaska
** 100% prilikom rezervacije
24.06. – 07.07.20. 479 € / 459* € / 439** € Hotel Moremar 3*
15.07. – 28.07.20. 529 € / 499* € / 479** € Hotel Moremar 3*
05.08. – 18.08.20. 599 € / 569* € / 549** € Hotel Moremar 3*
26.08. – 08.09.20. 389 € / 369* € / 359** € Hotel Moremar 3*
Doplata za polaske: Prokuplje, Leskovac, Knjazevac 10€, Pirot, Bor, Zajecar, Novi Sad, Soko Banja 20€, Vranje 25€. Svi popusti u tabeli za decu važe pored dve punoplative osobe.
Doplata za pun pansion 4e po danu za odrasle, 3e za decu do 11,99 godina.
U cenu aranžmana uračunato:

Prevoz autobusom na relaciji Niš-Beograd-Prato-Montekatini Terme-Figeres-Ljoret de Mar-Sen Trope-Gras-Kan-Nica-Beograd-Niš (VAŽNA NAPOMENA: Za svaku osobu stariju od 12 godina maksimum kofera je 1 komad do 20kg težine, a za decu do 12 godina je takođe 1 komad ali do 15kg težine. Regulativa je usklađena sa propisima EU u vezi sa punim putničkim autobusom u tranzitu.)
Obilasci prema programu putovanja
Smeštaj u Montekatini Terme ili okolini u hotelu sa minimum 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom
Smeštaj u mestu Ljoret de Mar u hotelu sa minimum 3* na bazi 7 noćenja sa polupansionom ili punim pansionom u zavisnosti od Vašeg odabira usluge
Smeštaj u Kanu, Nici ili daljoj okolini u hotelu sa minimum 2* na bazi 1 noćenja sa doručkom
Pratnja licenciranog turističkog vodiča u toku putovanja i obilazaka van granica Srbije
Troškovi organizacije i sprovođenja putovanja
U cenu aranžmana nije uračunato:

Putno zdravstveno osiguranje (preporuka agencije je da svaki putnik poseduje ovaj dokument, uz napomenu da granična službena lica zemalja EU imaju pravo naplate kazne i nedozvoljavanje nastavka putovanja ukoliko putnik ne poseduje ovu vrstu osiguranja)
Boravišne takse po hotelima: Montekatini Terme od 1€ do 2.5€ po noćenju za osobu u zavisnosti od klasifikacije hotela; Ljoret de Mar, po osobi za noćenje, 0.5€ za hotel sa 3*, 1€ za hotel sa 4*, 1.5€ za hotel sa 5*; Azurna obala (Kan, Nica ili okolina) od 1.5€ do 3.5€ po noćenju za osobu u zavisnosti od klasifikacije hotela
individualne troškove putnika; troškove ulaznica za lokalitete koji nisu predviđeni za zajednički ulaz opisom iz programa ili fakultativnih izleta; troškove lečenja i troškove prevoza i sl. nastalih potrebom za lekarskom intervencijom.
usluge ne pomenute u programu i opisu fakultativnih izleta.
Doplate i popusti:

Doplata za 1/1 50%.
Rezervacija sedišta u autobusu: 1.red 20 evra, 2.red 15 evra, 3 red 10 evra, 4 i 5 red 5 evra po osobi.
Fortuna hotele koje smo radili za letovanja 2014. do 2018. su: Hotel Garbi Park 3*, Hotel Gran Don Juan 3*, Hotel Festa Brava 3*, Hotel Santa Cristina 4*, Savoy 3*, Sun Beach 3*, Marina Sund 4*, Hotel Sun Beach 3*, Gran Flamingo 4*, Gitar Rouz 3*, Alegria Fenals Mar 4*.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
(podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 12 godina ostvaruju popust):

Firenca 20e odrasli za decu od 04 do 14g 10e za decu do 4g gratis
Ćinkve Terre odrasli 30e, deca od 4 do 14g 20e deca do 4g gratis
Barselona 1 : odrasli 23€, deca do 12 godina 12€, deca do 4g gratis
Camp Nou stadion : 35€ za sve uzraste.
Costa Brava : odrasli 15€, deca do 12 godina 8€, deca do 4g gratis.
Špansko veče : 25€ za sve uzraste, deca od 10 do 14g 20e, deca do 10g gratis.
Muzej Salvadora Dalija : 20€, deca do 10g gratis
Barselona 2 : 25€ za odrasle, 15€ za decu do od 4g do 12g, do 4g gratis.
Akvarijum : 21€ za odrasle, 20€ za decu od 5g do 10g 16e, za decu od 3g do 4g 8e, deca do 3g gratis.
Santa Cristina plaža i basta kaktusa : 10€, deca od 4g do 12g 7e, deca do 4g gratis.
Knezevina Monako i Monte Carlo 15e odrasli, deca od 4 do 14g 7e, deca do 4g gratis.
Mogući način plaćanja: euro se obračunava po srednjem kursu NBS banke za efektivu na dan uplate.

30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 01.11.2020.
30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka
40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake administrativnom zabranom do 01.11.2020.

Program putovanja:

1. DAN
(SRBIJA) – Sreda
Sastanak grupe ispred hipermarketa Tempo u Nišu u dogovoreno vreme (proveriti tačno vreme, i eventualno mesto, u agenciji dan pre polaska, uglavnom u podnevnim satima, između 12:00 i 13:00 u zavisnosti od termina). Po prijemu svih putnika polazak iz Niša. Usputna kratka zaustavljanja radi prijema putnika duž autoputa (Aleksinac, Paraćin, Ćuprija, Jagodina, Batočina, Požarevac, Beograd, Ruma, Sremska Mitrovica itd.). Prijem putnika u Beogradu na benzinskoj pumpi „Zmaj“-NIS, smer ka Zagrebu, ispred MC Donald’s restorana. Nastavak vožnje ka granici uz kraću pauzu za toalet u okolini Rume ili Sremske Mitrovice. Po prelasku granice noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Italiji, uz usputna granična zadržavanja i tehničke pauze.

2. DAN
(PRATO-FIRENCA-MONTEKATINI TERME) – Četvrtak
U prepodnevnim satima dolazak u slatki toskanski gradić Prato. Kraće razgledanje istorijskog jezgra: Piazza del Comune, Duomo... Celodnevno slobodno vreme ili fakultativni obilazak glavnog grada toskanske regije, Firenze. Po dolasku u Firencu sledi obilazak grada u pratnji vodiča: crkva i trg Santa Maria Novella, Duomo, via dei Calzaiuoli, piazza della Signoria, Uffizi, Ponte Vecchio, Porcellino... Slobodno vreme za individualno razgledanje. Po završetku boravka u Firenci nastavak putovanja ka banji Montecatini Terme. Smeštaj u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN
(LA SPECIJA-ĆINKVE TERE NACIONALNI PARK) – Petak
Doručak. Napuštanje soba u prethodno dogovoreno vreme i pakovanje stvari u autobus. Polazak ka mestu La Spezia. Tehnička celodnevna pauza i fakultativni obilazak gradića u Nacionalnom parku Cinque Terre. U večernjim satima nastavak putovanja ka Španiji. Noćna vožnja kroz oblast Ligurije u Italiji, kao i jugom Francuske.

4. DAN
(FIGERES-LJORET DE MAR) – Subota
Dolazak u mesto Figueres u jutarnjim satima. Mogućnost fakultativnog obilaska muzeja genijalnog umetnika Salvador Dalija. Nakon posete muzeju polazak ka letovalištu Lloret de Mar. Po stizanju sledi kraće, panoramsko upoznavanje sa gradom, te odlazak do hotela. Obavljanje ručka (za one koji imaju rezervisan ručak u odabranoj usluzi) i ulazak u sobe posle 14:00. Slobodno popodne i veče za uživanje na plaži, šopingu, vidikovcima i sl. Na kraju dana večera (za one koji imaju rezervisanu večeru u odabranoj usluzi). Ljoret de Mar je jedno od najpoznatijih letovališta Španije i Katalonije. Nalazi se na obali Costa Brava, ima dve plaže, Platja Lloret i Platja Fenals, centralnu gradsku zonu oko crkve gde se nalaze i šoping ulice, brojni restorani, kafići, barovi sa lokalnim specijalitetima. Ljoret de Mar je mesto prepoznatljivo po dnevnom mediteranskom šmeku koje se u večernjim satima pretvara u idealno mesto za odmaranje duše i tela za turiste svih uzrasta. Posetite neke od najpoznatijih diskoteka ili jednostavno uživajte u laganoj muzici i po kojoj čaši vina i u nekoj od tradicionalnih vinarija i taverni. Noćenje.

4. - 11. DAN
(LJORET DE MAR) – 7 NOĆENJA NA BAZI PUNOG (sva 3 obroka) ILI POLUPANSIONA (doručak i večera). *Od subote do Subote
U toku boravka u Ljoret de Maru, osim u rezervisanoj usluzi (polu-pansion ili pun pansion), plažama, šopingu i ostalim sadržajima u gradu, možete uživati i u izletima koje smo pripremili za Vas, kako bismo obogatili sadržaj Vašeg boravka u Španiji. Svi izleti su koncipirani tako da se maksimalno koristi vreme boravka u Ljoretu za plažu i odmor, bez bojazni da ćete ostati bez mogućnosti za popravljanje tena ili plivanja na nekoj od prelepih plaža u gradu i okolini. Izleti su sledeći: Barcelona 1 (uz mogućnost posete stadiona Camp Nou); Špansko veče flamenka, sangrije i andaluzijskih nota; Costa Brava uz obilazak okoline i kupanje u fascinantnom ambijentu na plaži grada Tossa de Mar; Santa Cristina plaža sa baštom kaktusa Pinya de Rosa; Barcelona 2 (uz mogućnost posete Akvarijuma u Barseloni) i možda još po neko iznenađenje. Svaki izlet je priča za sebe i obuhvata obilaske i uživanje u svemu po čemu je Španija prepoznatljiva, kao i okolina samog Ljoreta. Raspored po danima zavisi od realnih uslova za održavanje svakog ponaosob, osim Barselone 2, izleta koji se obavlja poslednjeg dana boravka u Španiji, nakon izlaska iz hotela. Tačan raspored i satnica dobijaju se po stizanju u Ljoret de Mar od vodiča ili predstavnika agencije na destinaciji.

11. DAN
(IZLET BARSELONA 2) – Subota
Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus i fakultativni odlazak na izlet Barselona 2. U okviru ovog izleta peške se obilazi istorijsko jezgro grada (Barri Gotic), nakon čega je moguć ulazak u Aquarium (dodatna doplata), te večernji odlazak metroom do Plaza Espana gde se održavaju čuvene magične fontane. Celodnevni boravak u glavnom gradu Katalonije i u večernjim satima polazak ka Azurnoj obali. Noćna vožnja.

12. DAN
(SEN TROPE-GRAS-KAN) – Nedelja
Dolazak u Saint Tropez u ranijim jutarnjim satima. Šetnja starim gradom do tvrđave i slobodno vreme za individualnu šetnju. Nastavak putovanja ka gradiću Grasse, gde ćemo posetiti jednu od proizvodnji parfema i kozmetike, a potom obilaske krunisati mondenskim gradom Cannes i šetnjom bulevarom Croisette, te razgledanjem znamenitosti kao što su: hotel Majestic, Grand Casino, Palais des festivals, Rue de Serbes, gradska plaža, hotel Carlton… Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Polazak ka hotelu, smeštaj u sobe od 15:00. Slobodno popodne I veče. Noćenje.

13. DAN
(NICA-MONAKO) – Ponedeljak
Doručak. Polazak ka centru grada Nice. Po dolasku razgledanje grada: Place Massena, Vielle Ville, katedrala, Promenade des Anglais, Chateaux... Ostatak dana slobodan za kupanje, šetnju i sl. U kasnijim popodnevnim satima odlazak na fakultativni izlet do kneževine Monaco. Obilazak starog grada sa kneževskom palatom, katedralom i Okeanografskim muzejom. Nakon toga silazak na ciljno-startnu ravninu staze formule i šetnja do Monte Carlo četvrti. Slobodno vreme do kasnog večernjeg polaska ka Srbiji. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće tehničke pauze i zadržavanja na graničnim prelazima.

14. DAN
(SRBIJA) – Utorak
Dolazak u mesto polaska. ( Kraj usluga)