Drač (albanski Durrës) je grad i luka na obali Jadranskog mora, 33 km zapadno od Tirane. Drač je jedan od najstarijih gradova u Albaniji. Ovaj grad su osnovali Grci 627. god. pne. i nazvali ga Epidamnos. Tokom rimske vladavine preimenovan je u Dirahion. Sačuvan je venecijanski toranj i delovi gradskih zidina. Najzanimljiviji spomenik u gradu je amfiteatar iz II veka. Danas je Drač lep grad sa 114.000 stanovnika, turistički centar i najveća luka u Albaniji. Uz Valonu i Sarandu je najveće turističko mesto. Ispod starog grada razvio se novi sa lepim zgradama, bulevarima i šetalištima. Na južnom delu, nedaleko od centra je velika peščana plaža duga 40 km koju okružuju novoizgrađeni kvalitetni hoteli sa povoljnim cenama, diskoteke, restorani, kafei…

O hotelu
ALBANIAN STAR hotel 4* nalazi se na samoj plaži, na 13 km od centra Drača, u delu koji se naziva Golem. Hotel poseduje recepciju, besplatan wifi internet u javnim delovima hotela, restoran, bar, otvoreni bazen sa delom za decu, bar pored bazena, bar na plaži, fitnes centar, sef na recepciji (uz doplatu na licu mesta), parking… Sve sobe su moderno opremljene klima uređajem, LCD TV-om, mini barom, telefonom, sefom (na upit), kupatilom, fenom za kosu i terasom.
Korišćenje suncobrana i ležaljki oko bazena su uključeni u cenu. Noćenje sa dručkom (švedski sto-samoposluživanje), polupansion (švedski sto-samoposluživanje), pun pansion (švedski sto-samoposluživanje) i all inclusive usluga (švedski sto-samoposluživanje).

CENOVNIK:

ARANŽMAN OBUHVATA:
* smeštaj u izabranom hotelu sa navedenom uslugom.
* prevoz  turističkim autobusom (48-80mesta) ili minibusom (15-21mesto),za goste koji koriste aranžman sa prevozom,

* usluge vodiča tokom realizacije putovanja,

* usluge predstavnika agencije na destinaciji, na srpskom jeziku

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

* boravišna taksa 1,5 eur po osobi za noć za odrasle, deca od 5- 11,99 god 1eur (plaća se uz aranžman),
* međunarodno putno zdravstvenio osiguranje, osiguranje od otkaza i sl.,

* fakultativni izleti organizovani tokom boravka od strane inopartnera,

* doplate za pogled more, pun pansion

 

CENE KONEKTIVNIH TRANSFERA SEZONA 2023.

cena je izražena u dinarima po osobi

IZ GRADA cena povratnog

transfera odrasli

deca do

6,99 godina

Čačak 3.500 3.100
Kraljevo 3.000 2.700
Vrnjačka banja 2.600 2.300
Trstenik 2.400 2.100

Minimum za realizaciju 4 putnika.

Transfer se obavlja vozilom sa 4-8 mesta ili mini autobusom do 20 mesta, zavisno od broja putnika.

Transfer je dodatna usluga, i radi se na upit ukoliko ima slobodnih mesta i neophodan minimum.

 

NAČIN PLAĆANjA : sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

Način plaćanja do polaska: 30% prilikom rezervacije aranžmana, ostatak do 10 dana pre puta.
Način plaćanja na rate: 30% prilikom rezervacije, a ostatak aranžmana u jednakim mesečnim ratama, uz deponovanje čekova ili overene administrativne zabrane, do 20.12.2023..

NAPOMENA: za način plaćanja, neophodno je da se klijent izjasni prilikom rezervacije, i način plaćanja se definiše Ugovorom o putovanju. Za način plaćanja (odloženo u ratama, delom pre delom nakon povratka), rok za dostavu čekova građana ili adm. zabrane na platu je 10 dana nakon rezervacije. Ukoliko klijent nije deponovao garanciju plaćanja u datom roku, agencija organizator će smatrati da je izabran način plaćanja DO POLASKA i preostale uplate prihvatati sa rokom isplate do 21 dan pre polaska. Administrativne zabrane važe za radnike preduzeća/ustanova sa kojima organizator ima ugovor o saradnji i važe na originalnom obrascu organizatora.

U slučaju administrativnih ili proceduralnih neizvršenja plaćanja/transfera rate po osnovu adm.zabrane, klijent ima obavezu da sam izvrši uplatu organizatoru, direktno na račun ili u poslovnici organizatora.

Čekovi se datiraju na 10. ili 20.u mesecu, i SVI čekovi moraju na poleđini imati generalije izdavaoca čekova ( b.r.l.k., adresa,tel.)

Ukoliko klijent ne ispoštuje navedenu i ugovorenu dinamiku plaćanja, organizator zadržava pravo da ovakav slučaj tretira kao otkaz od strane putnika, i postupi po Opštim uslovima putovanja po članu 12. “Otkaz od strane putnika”.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
· U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10h. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Detaljniji opis smeštaja dostupan je u agenciji ili na web stranici hotela.
· Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj). Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

  • Polupansion: način usluživanja švedski sto –zastupljena je domaća i internacionalna kuhinja.
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti dodatni/pomoćni. Dimenzija i izgled i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, moze biti sofa na razvlačenje, ili kao klasičan krevet.
    · Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog
    objekta. Svi hoteli raspolažu besplatnim wifi internetom u celom hotelu, ali organizator ne može da garantuje brzinu interneta u hotelu.

 

OPIS PREVOZA I NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

Prevoz se obavlja modernim turističkim autobusima, TV, DVD, klima ili mini autobusima sa 8 -23 mesta zavisno od prijavljenih putnika. Agencija organizator može da transfer do letovališta i/ili transfer do mesta polaska organizuje autobusom i drugim prevoznim sredstvom na delovima puta (putnički kombi do 8 mesta, automobile 4-5 mesta).

Vanredno su moguca presedanja ili spajanje putnika iz dva vozila/autobusa, na određenom mestu polaska.

Obaveštenje o polasku biće istaknuto na sajtu organizatora najkasnije dan pre polaska, a putnici su dužni da se informišu i provere mesto polaska blaovremeno na sajtu organizatora ili na dežurni telefon agencije .

Sastanak grupe je 30 minuta pre polaska iz tabele. U toku puta je sa putnicima tehnički vodič ( pratioc grupe) koji je zadužen za prelaske granica, smeštaj gostiju i sl. Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom uplata aranžmana i eventualno specifičnošću kategorije putnika (invaliditet putnika, godine starosti i sl.).

Rezervacija posebnog mesta u autobusu ( napred, pozadi i sl.) se vrši prilikom prijave uz doplatu od  20 evra po osobi.  Doplata za posebna mesta mora se unapred proveriti i blagovremeno rezervisati, ugovoriti i platiti u agenciji. Agencija ne garantuje raspoloživost zahtevanih mesta ukoliko nisu ugovorena. Doplata još jednog mesta staje po cenovniku iz tabele. Klijent je u obavezi da prihvati mesto po rasporedu sedenja koji je napravila agencija, osim ako nije prilikom rezervacije izvršio doplatu za određeno mesto u autobusu.

U slučaju da dva ili više putnika koji putuju zajedno polaze iz različitih mesta, agencija ne može garantovati da će prevoz biti obavljen istim prevoznim sredstvom i da će sedeti jedni do drugih.

Promene mesta ulaska putnika a od strane putnika, moguće su najkasnije 14 dana pre datuma polaska u slučaju raspoloživosti mesta ulaska i ne mogu biti razlog odustajanja putnika od aranžmana.

Tokom vožnje autobusom zabranjeno je pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava, kao i uznemiravanje ostalih putnika i personala agencije u realizaciji putovanja.

Organizator putovanja ne može da predvidi brzinu prolaska autobusa preko administrativnog prelaza i granice, niti da utiče na granične i carinske službe u njihovom radu, brzini i efikasnosti prelaska granice.

Pauze tokom vožnje su predviđene na 2,5-4 časova vožnje, na usputnim stanicama ili benzinskim pumpama.

Spajanje smena: ukoliko klijent koristi 2 ili više smena sa prevozom, odbitak je 25€ po osobi, ukupno, bez obzira na uzrast (odbitak se računa za odraslu osobu i dete)
Dolazak u letovalište, je organizovan da vozilo dođe do najbližeg stajališta/parkinga hotelu. Organizator ne može da garantuje da vozilo/autobus zbog gužve u saobraćaju i uskih ulica, bude u mogućnosti da se parkira ispred samog hotela.

Putnik je u obavezi da brine o svom prtljagu i vrednostima ponetim na put, a organizator preuzima odgovornost samo u okviru zakonskih saobraćajnih propisa i regulativa. Takođe, putnici su obavezni da sami svoj prtljag prenesu od mesta izlaska do smeštaja/hotela. Organizator može primiti zahtev za transfer prtljaga, za kategorije putnika koji nisu u mogućnosti da sami prenesu svoje stvari, najkasnije 14 dana pre polaska na put, i izvestiti klijenta najkasnije 7 dana pre puta o mogućnosti transfera prtljaga, uslovima i ceni.

Dolazak autobusa na destinaciju je planiran u prepodnevnim časovima (7-10h), ali zavisi od gužve u saobraćaju, granici, vremenskim i drugim uslovima na putu.

Predviđeno vreme povratka iz Drača je u 14h ili ranije, a za tačno vreme povratka putnici su dužni da se informišu na info tabli,vidno istaknutoj u holu smeštaja/hotela, najkasnije dan pre povratka, kao i od našeg predstavnika na destinaciji.

DOKUMENTA ZA PUTOVANJE:

Za ulazak na teritoriju A.P. Kosova i Metohije neophodna je samo lična karta, a za maloletnu decu koja je ne poseduju neophodan je izvod iz matične knjige rodjenih sa zalepljenom fotografijom, overenom pečatom opštine.

Nije moguće ući na teritoriju A.P. Kosova i Metohije  sa pasošem R.Srbije.

Za ulazak na teritoriju Republike Albanije neophodan je važeći pasoš ili važeća lična karta.

Putnici koji ne poseduju dokumenta Republike Srbije, strani državljani, dužni su da se blagovremeno informišu o regulativama ulaska i tranzitiranja kroz A.P. Kosovo i Metohija, kao i o uslovima ulaska i boravka u Republici Albaniji, a u slučaju neophodnih viza, sami pribave iste.

MALOLETNA LICA koji putuju bez roditelja moraju da poseduju saglasnost oba roditelja, a oni koji putuju sa jednim
roditeljem – saglasnost roditelja koji ne putuje, u pisanoj formi i overenu kod nadležnih organa.
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost.

 

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2.000  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po polisi broj 30000031790 od 01.12.2022.god.  Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje a.d.o., (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

 

Organizator putovanja licenca br.217/2021

Miki & Miki Travel je ovlašćeni subagent

 

 

Program putovanja:

1. DAN. Kruševac- Niš- Merdare
Okupljanje putnika na parkingu pola sata pre predviđenog vremena polaska. Predviđeno vreme za polazak iz Kruševca u 23h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim pauzama po potrebi.
2. DAN. Drač
Dolazak u jutarnjim časovima u Drač. Pauza do predviđenog smeštaja. Smeštaj.

3.-6. DAN Drač

Boravak u hotelu na bazi 7 noćenja i odabrane usluge.
7. DAN. Drač –Niš- Kruševac
Napuštanje hotela. Polazak iz Drača u ranim popodnevnim časovima. Dnevna vožnja sa kraćim usputnim pauzama po potrebi i na granicama. Previđeno vreme dolaska u Niš oko 22h, Kruševac oko ponoći. Kraj usluga.